Άρειος Πάγος: Σήμερα αποφασίζει τι θα γίνουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα την επόμενη του τουρκικού πραξικοπήματος, κρίνονται σήμερα στον Άρειο Πάγο

 

Σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, αναμένεται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το τι θα γίνουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Τρεις διαφορετικές συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος θα ανέβουν στην έδρα προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους επί των αιτήσεων αναιρέσεων των αντικρουόμενων κρίσεων που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τους αξιωματικούς.

Ήδη τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν πει τρία «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Οι αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θεοδώρου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Νίκος Παντελής ζήτησαν την μη έκδοση των αξιωματικών με το σκεπτικό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ότι θα υποστούν εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση ενώ επικαλέστηκαν και τις έντονες συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής στη γείτονα χώρα. Την τελικά απόφαση ωστόσο θα λάβουν οι δικαστές. Την ίδια στιγμή δικαστικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μίας αναβολής στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου!

Στην περίπτωση πάντως που απορριφθεί το αίτημα έκδοσης τότε όλα σταματούν εκεί.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή αποφασιστεί η έκδοση των αξιωματικών στην Τουρκία, τότε, τον τελικό λόγο έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης ενώ οι στρατιωτικοί δια των συνηγόρων τους μπορούν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να «μπλοκάρουν» την έκδοση τους!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ