Το ArmyNow δε θα αναδημοσιεύει τουρκικές δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων

Εμείς εδώ στο ArmyNow έχουμε άλλη πρακτική όπως πολλοί από τους αναγνώστες και φίλους μας γνωρίζουν.

Δεν κυνηγάμε κλικς, δεν έχουμε Google ads. Ακόμα περισσότερο έχουμε δικιά μας στρατηγική σχετικά με την ενημέρωση αλλά και τον τρόπο διαχείρισης των on line media.

Μελετώντας εδώ κι έξι μήνες την τουρκική επικοινωνιακή τακτική σε σχέση με την Ελλάδα έχουμε καταμετρήσει το αποτέλεσμα που έχει η διαρκής αναδημοσίευση αρμοδίων κι αναρμοδίων φορέων της τουρκικής πλευράς στην ελληνική κοινωνία και κοινή γνώμη. Με αιχμή του δόρατος τις εκάστοτε «κορώνες» Ερντογάν, η συνεχής ενασχόληση των ελληνικών ΜΜΕ με όσα δημόσια δηλώνουν οι Τούρκοι αλλά και η συστηματική “πώληση” από την τουρκική πλευρά ειδήσεων που εκπέμπουν “κρίση”, δημιουργεί ένα πλαίσιο “ενημέρωσης” που καταγράφεται από 25 – 60% της καθημερινής ειδησεογραφίας στην Ελλάδα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ τα δικά μας ΜΜΕ αναπαράγουν συστηματικά τις τουρκικές απόψεις δημιουργώντας κλίμα διαρκούς έντασης και δομικής αναστάτωσης. Κι αυτό προφανώς είναι μέσα στους επικοινωνιακούς στόχους της τουρκικής τακτικής. Ακόμα περισσότερο, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν πολλοί «ειδικοί» και «μη ειδικοί» αναλυτές που αναπαράγουν συστηματικά τουρκικές θέσεις, συνήθως αθέλητα, καθώς δεν έχουν το κριτήριο να κατανοήσουν τι ακριβώς κάνουν όταν σχολιάζουν επί ζητημάτων στα οποία είναι μη αρκούντως και μονόπλευρα πληροφορημένοι. Το αποτέλεσμα είναι η ελληνική πλευρά μπροστά σ’ αυτόν τον ανεμοστρόβιλο ειδήσεων που “γεννάει” σε καθημερινή βάση η τουρκική πλευρά, να απαντά είτε με σιωπή είτε με επικοινωνιακές γκάφες, «βούτυρο στο ψωμί» της τουρκικής επικοινωνιακής στοχοθεσίας.

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν, όπως κάνουμε εδώ και καιρό, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την επιλεκτική αναδημοσίευση δηλώσεων και ειδήσεων που προέρχονται τόσο από τουρκικές πηγές όσο κι εκείνες που προέρχονται από διεθνείς πηγές αλλά στην ουσία προωθούν την τουρκική εξωτερική πολιτική, κυρίως δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Γερμανία, τα οποία τις περισσότερες φορές διασταυρώνουμε με τις πηγές μας.

Τρανταχτό παράδειγμα, στο οποίο και δεν ακολουθήσαμε την τακτική της πλειοψηφίας των ΜΜΕ, είναι η περιβόητη είδηση περί μεταφοράς αρμάτων μάχης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Με βαρύγδουπους τίτλους παρουσίασαν μία είδηση που τελικά διέψευσαν ακόμα και οι ίδιοι οι Τούρκοι, ωστόσο στις ελληνικές ιστοσελίδες και ΜΜΕ έπαιζε για ώρες, ενώ στο τέλος αναγκάστηκαν να παίξουν την τουρκική διάψευση!

Αποδεικνύουμε κάθε ημέρα στην πράξη ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι της τούρκικης πλευράς, στο βωμό των πρόσκαιρων «κλικς», με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ενημέρωση είναι ένα πολύ σοβαρό «όπλο», ειδικά στον τομέα της άμυνας, και σκοπεύουμε να το «χρησιμοποιήσουμε» προς όφελος της χώρας μας.

 

armynow.gr google news

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι που το army now, δεν αναπαράγει την προπαγάνδα και τις ειδήσεις fake που χρησιμοποιεί η Τουρκία ως υβριδικό ψυχολογικό πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος.Αντιθετα με άρθρα και αναλύσεις διακεκριμένων επιστημόνων, ειδικών , αλλά και αποστράτων, δίνεται η ευκαιρία στους αναγνώστες του να είναι καλά και υπεύθυνα ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα ,με ηθικό ακμαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ