Η άρση του εμπάργκο όπλων, φέρνει και γεωπολιτική ταφόπλακα στο ”Η Κύπρος κείται μακράν”

ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΠΑ

Του Αλέξανδρου Δρίβα, Διεθνολόγου -Συντονιστή του Τομέα Ευρασίας & Ν. Α. Ευρώπης στο ΙΔΙΣ – Research Fellow in HALC (Hellenic American Leadership Council) 

Όταν το 2020 τέτοιες μέρες περίπου ο Μike Pompeo υπέγραφε συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου για το CYCLOPS και έγινε μερική άρση εμπάργκο όπλων (non lethal weapons embargo lifting) υποστηρίξαμε οτι είναι θέμα χρόνου η ολική άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου η οποία βίωσε εισβολή και βιώνει κατοχή από την Τουρκία.

Σήμερα όλοι κατά το ”οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες”, λένε διάφορα. Τότε λέγαν τα γνωστά παραμύθια τους, βγαίνοντας στα ιντερνετικά μπαλκόνια (sites παντελώς αναξιόπιστα και στρατευμένα) λέγοντας οτι έρχεται πισώπλατη μαχαιριά και άλλες ηλιθιότητες.

Οι σχέσεις Ελληνισμού και ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ, όχι γιατί μας αγάπησαν οι Αμερικάνοι, αλλά γιατί το διεθνές σύστημα ισορροπιών ισχύος έχει φέρει τεράστιες αλλαγές. Μια από αυτές, είναι οι ταραχώδεις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Εκμεταλλευόμαστε τις κακές αμερικανοτουρκικές σχέσεις οι οποίες είναι μπροστά σε νέα κρίση.

Η άρση του εμπάργκο όπλων, φέρνει και γεωπολιτική ταφόπλακα στο ”Η Κύπρος κείται μακράν” διότι η αμυντική αλυσίδα μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου είναι πλέον πραγματικότητα καθώς η Κύπρος βρίσκεται προ των πυλών του ΝΑΤΟ.

Η Αμερική βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης και όχι υποχώρησης.

Η Αμερική τιμωρεί όπου βρει την Τουρκία με τον δικό της τρόπο. Για μερικούς μπαρμπα γιάννηδες κανατάδες, ”μάντηδες” κτλ θα έπρεπε η ελληνοαμερικανική συμμαχία να έχει πεδίο βολής με πραγματικά αμερικανικά πυρά εναντίον της Τουρκίας. Πατριωτισμός και ”ελάτε να με σώσετε για να μου δείξετε οτι με αγαπάτε” δεν πάνε μαζί, πέραν του οτι δεν υπάρχει κανένα θεωρητικό και μεθοδολογικό υπόβαθρο να υποστηρίζει τέτοιες ανοησίες (ο ψεκοπατριωτισμός τους δεν καλύπτεται ούτε με τις ”περισπωμένες” τους, τους έχει ξεπεράσει ο κόσμος και γι’ αυτό δεν πετυχαίνουν δοχείο με κοτρώνι από το ένα μέτρο).

Η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να εκβιάσει τις ΗΠΑ. Η άρση εμπάργκο όπλων για την Κύπρο, έρχεται ίδιες μέρες όταν πριν από 5 χρόνια η Τουρκία αγόρασε τους S-400. Η αμερικανική εξωτερική πολιτική έχει συνέχεια και οι Τούρκοι γαβγίζουν γιατί περίμεναν τρόμο στην Αμερική από τα φιλιά και τις αγκαλιές του Ερντογάν στον Πούτιν και τελικά τους ήρθε αυτό που έπρεπε και θα τους έρθουν και άλλα.

Δείτε πόσο κακόπιστοι είναι όλοι αυτοί που έλεγαν ό,τι έλεγαν (έχουν φτιάξει στρατό απο τρολς για να υβρίζουν, να λοιδωρούν συναδέλφους τους κτλ) που στηρίζουν οτι στην Ουκρανία οι Ρώσοι τους άφησαν τους Ουκρανούς να πάρουν… το Χάρκοβο. Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν οτι είναι αργυρώνητοι κτλ. Πιστεύω απλώς οτι είναι ανόητοι. Οι συνθήκες πολέμου έχουν αλλάξει και η παραπληροφόρηση με τον μανδύα του ”εναλλακτικού” και του ”πατριώτη”, είναι η αιχμή του δόρατος των νέων πολέμων. Προσοχή στους ανθρώπους αυτούς που δεν προσέφεραν τίποτε ουσιαστικό στην πατρίδα, πέραν από τη θέση τους σαν ”τοποθέτηση προϊόντος” στο δημόσιο διάλογο.

Πλήρης δικαίωση του Rubin και του ιδρύματος JINSA, για να δείτε απλώς πόσο σημαντικούς παράγοντες έχει η Ελλάδα κοντά της πλέον. Παράγοντες που ασκούν πραγματική επιρροή και που αν χτίσουμε πάνω σε αυτούς, θα δούμε ακόμη περισσότερα. Ας αφήσουμε τους Τούρκους να πουν ό,τι είναι να πουν στους Αμερικανούς και αν βρουν τίποτε όρθιο μέσα σε μέρες (αυτοί που τρέχουν στα μιρλιτέρ τους λένε αδύναμους τους Αμερικανούς) όπως έγινε και με τη Γερμανία, ελάτε να με βρείτε. Οι Αμερικανοί θα πάνε πραγματικά ένα βράδυ στην Τουρκία και την επόμενη μέρα το ημερολόγιο της Τουρκίας θα πάει πίσω 622χρόνια…


Περισσότερα άρθρα από τον Αλέξανδρο Δρίβα:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ


 

 

*Ανάρτηση στο fb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ