Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο Ευάγγελος Αποστολάκης στην ΑΔΙΣΠΟ

Τα εξοπλιστικά προγράμματα και η αναδιοργάνωση των ΕΔ ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ.

 

 

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στη Θεσσαλονίκη, όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 15ης εκπαιδευτικής σειράς.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κατά την ομιλία του:

-Ανέλυσε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος.
-Τόνισε την εξωστρέφεια που επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στο διεθνές πεδίο με τη συμμετοχή τους, τόσο στο ευρωατλαντικό πλαίσιο ασφαλείας, όσο και σε προγράμματα διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας.
-Επισήμανε το πολυδιάστατο έργο που επιτελούν οι ΕΔ στο εσωτερικό.


-Αναφέρθηκε στην προωθούμενη αναδιοργάνωση και στα τρέχοντα εξοπλιστικά προγράμματα.
-Ανέδειξε τη σημασία του προσωπικού ως του βασικού πολλαπλασιαστού ισχύος της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στα μέτρα μέριμνας για το προσωπικό που έχουν υλοποιηθεί ή προωθούνται προς υλοποίηση.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κάλεσε τους σπουδαστές να εισφέρουν καινοτόμα στην απαίτηση συνεχούς προσαρμογής των ΕΔ στα εξελισσόμενα δεδομένα, τηρώντας παράλληλα τις διαχρονικές αξίες και παραδόσεις των Όπλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ