Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τι είπε στους σπουδαστές στην ΑΔΙΣΠΟ – ΦΩΤΟ

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ

Στους σπουδαστές της ΑΔΙΣΠΟ μίλησε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενώ παρευρέθηκε και στην Τελετή Ορκωμοσίας των Αξιωματικών του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών

 

Την Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 17ης εκπαιδευτικής σειράς.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην έννοια και λειτουργία της Αποτροπής, στην Ηγεσία η οποία βασίζεται στην Αποστολή, στην επιχειρησιακή σχεδίαση και εκπαίδευση, στην αναδιοργάνωση των ΕΔ καθώς και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα τόνισε τη σημασία που αποδίδεται στο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης για την αξιοκρατική, ιεραρχική εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού των ΕΔ.

Τέλος, αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος και στη σημασία των διμερών και πολυμερών στρατιωτικών σχημάτων συνεργασίας, καθώς και στη συμμετοχή των ΕΔ σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακολούθως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας 75 Αξιωματικών από την 5η Σειρά Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια», στους οποίους και επέδωσε τα πτυχία. Το εν λόγω πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΑΔΙΣΠΟ και οι απόφοιτοι Αξιωματικοί προέρχονται από την 15η και 16η Εκπαιδευτική Σειρά της ΑΔΙΣΠΟ.

Στην τελετή παρέστησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Πολιτικών, Ακαδημαϊκών και Θρησκευτικών Αρχών, καθώς και συγγενείς και φίλοι των ορκισθέντων.

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΑΔΙΣΠΟ
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ