Ο Αρχηγός ΓΕΝ Στ. Πετράκης χτύπησε το «καμπανάκι του κινδύνου»! – Τον άκουσε κανείς;

ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ

Μια ομιλία, η οποία αξίζει της προσοχής όλων, με την οποία ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης μιλάει για τις άμεσες ανάγκες του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.

Για τις ανάγκες ενίσχυσης του Στόλου που σήμερα είναι πιο επίκαιρες από ποτέ, μίλησε χθες ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, στην τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ», ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη.

Ο Α/ΓΕΝ απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν παρούσα στην τελετή σημείωσε: «Τα στελέχη του πολεμικού ναυτικού, με υψηλό ηθικό και με αξιοπρέπεια, εργάζονται καρτερικά, σεβόμενα τις δυσβάστακτες οικονομικές θυσίες του λαού μας. Υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να διατηρούν το ΠΝ ικανό να ανταπεξέλθει στις εν εξελίξει προκλήσεις που σχετίζονται άμεσα με το θαλάσσιο περιβάλλον. Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, να διατηρήσουμε υψηλά το αξιόμαχο, αλλά και να ενισχύσουμε το Στόλο.»

Αυτή είναι ολόκληρη η ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ:

«Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή μέρα αποτελεί έναν ιδιαίτερο σταθμό στην αδιάκοπη προσπάθεια του Πολεμικού Ναυτικού για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση των μονάδων του Στόλου, αλλά και του μηχανισμού υποστήριξης αυτών. Η προσπάθεια αναμφισβήτητα δύσκολη και πολλές φορές με ανυπέρβλητα εμπόδια, ιδιαίτερα τούτες τις ώρες, που η χώρα αντιπαλεύει να ξεπεράσει μία οικονομική αλλά και μία υγειονομική κρίση.

Η Ελλάδα είναι ναυτική χώρα και το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στον πυρήνα των συντελεστών εθνικής ισχύος για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, την προστασία του θαλάσσιου χώρου μας, αλλά και την προώθηση των ευρύτερων γεωπολιτικών μας επιδιώξεων.

Η ευόδωση των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των μονάδων του Στόλου αποτελεί αναγκαία συνθήκη ώστε το ΠΝ να διατηρήσει την ικανότητα να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις συνεχώς αυξανόμενες σε αριθμό και ένταση προκλήσεις, τις οποίες γεννά ο γεωπολιτικός μας περίγυρος. Το ότι σήμερα διατηρούμε το αξιόμαχο και είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη και επιθετική ενέργεια δεν σημαίνει ότι η ικανότητα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο διηνεκές χωρίς ανανέωση, αναβάθμιση και απόκτηση νέων σύγχρονων μονάδων.

Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε,

Χάρη στον πατριωτισμό και τη φιλοπατρία, χάρη στα διαχρονικά χαρακτηριστικά της προσφοράς που συναντά κανείς στην ψυχή ενός Έλληνα, ο ελληνισμός έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Ως γνήσιος πατριώτης ο κύριος Λασκαρίδης, μετά τη δωρεά του εκπαιδευτικού σκάφους «ΚΥΚΝΟΣ Ι», τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων αντικατάστασης των ηλεκτρομηχανών δύο Φρεγατών, αλλά και τη δωρεά του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΑΤΛΑΣ-1» τον περασμένο χρόνο, προβαίνει σε μία ακόμη γενναιόδωρη προσφορά, τη χορηγία του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ».

Οι εξαιρετικές δυνατότητες του νέου πλοίου προσδίδουν στο Πολεμικό Ναυτικό πολλαπλές επιλογές και πλεονεκτήματα, για την υποστήριξη των μονάδων του Στόλου και των έργων που αυτές επιτελούν. Δεν είναι συναφώς τυχαία η επιλογή του ονόματος του πλοίου, που παραπέμπει στην κλασική αρχαιότητα και όπως ο μυθικός ήρωας έτσι και το νέο πλοίο αναμένεται να ανταπεξέλθει σε ένα δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο.

Με τα δύο νεότευκτα πλοία πολλαπλών ρόλων της χορηγίας του κυρίου Λασκαρίδη είμαστε πλέον σε θέση να αναβαθμίσουμε, αλλά και να εμπλουτίσουμε τα έργα που σήμερα αναλαμβάνονται από αντίστοιχες υπερήλικες και τεχνολογικά παρωχημένες μονάδες υποστήριξης. Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά πλέον πλατφόρμα η οποία παρέχει τη δυνατότητα ανάληψης, πέραν των άλλων, της σημαντικότατης αποστολής έρευνας και διάσωσης Υποβρυχίων.

Κύριε Λασκαρίδη,

Για την προσφορά σας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πατρίδα σας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα μονάδα του Στόλου θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Η γενναιοδωρία σας καταδεικνύει την απαιτούμενη συστράτευση στην εθνική προσπάθεια ανανέωσης του Στόλου. Αποτελείται ιθυντήριο φάρο προσφοράς στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πατρίδα μας. Αποτελείτε παράδειγμα προς όλους μας, που στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας μπροστά στις προκλήσεις της εποχής μας.

Εξοχότατη κυρία Πρόεδρε,

Τα στελέχη του πολεμικού ναυτικού, με υψηλό ηθικό και με αξιοπρέπεια, εργάζονται καρτερικά, σεβόμενα τις δυσβάστακτες οικονομικές θυσίες του λαού μας. Υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να διατηρούν το ΠΝ ικανό να ανταπεξέλθει στις εν εξελίξει προκλήσεις που σχετίζονται άμεσα με το θαλάσσιο περιβάλλον. Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, να διατηρήσουμε υψηλά το αξιόμαχο, αλλά και να ενισχύσουμε το Στόλο.

Πριν ολοκληρώσω, θα ήθελα να αναφερθώ στην επιλογή της αναδόχου του πλοίου, της Επικελευστού Μαρίας Κοκαράκη, η οποία αποφοίτησε πρώτη από τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του ΠΝ το έτος 2016. Ο συγκεκριμένος συμβολισμός στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση της ευγενικής άμιλλας και αριστείας από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Τέλος, τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα, τους καλώ να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες του πλοίου και να πράξουν το καθήκον τους, συνεχίζοντας επάξια την παράδοση του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο ο ελληνικός λαός πάντα προσβλέπει με εμπιστοσύνη, τόσο στην ειρήνη όσο και στις δύσκολες καταστάσεις. Εύχομαι ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη σας.

Σας ευχαριστώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ