Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Γιατί πάει στο Κουβέιτ ο Ναύαρχος Αποστολάκης

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Ο Ναύαρχος Αποστολάκης ποντάρει στην συνέχεια του σχεδίου που υλοποιούν οι Ενοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια. Δείτε ποιο είναι

 

 

 

Συνεχίζει την παράδοση της «κυκλωτικής» στρατιωτικής διπλωματίας ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης Π.Ν. με επίσκεψη στο Κουβέιτ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Διπλωματίας εδώ και χρόνια ποντάρουν πολλά στον σχηματισμό συμμαχιών με χώρες οι οποίες έχουν κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Η συναντίληψη μάλιστα δεν σταματάει μόνο σε θέματα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος αλλά καλλιεργείται και η προσπάθεια να αναπτυχθούν οικονομικές σχέσεις γύρω απότην αμυντική βιομηχανία.

Έτσι από την Τετάρτη 5 έως την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Lt. General Mohammed Khaled Al-Khadher.

Η επίσκεψη είναι συνέχεια  της επίσκεψης από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2016, που έκανε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Κουβέιτ, Lieutenant General Mohammed Al Kheder στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Τότε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Κουβέιτ, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Αεροπορίας του Κουβέιτ, Major General Abdullah Al-Foundari, και τον Διοικητή του Ναυτικού του Κουβέιτ, Major General Khaled Ali Abdullah οι οποίοι έκαναν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένοι από τους ομολόγους τους, κατέθεσε στέφανο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη .

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση η οποία στέλνει πολλαπλά μηνύματα στην περιοχή.

Κατά τις διμερείς επαφές τότε μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Κουβέιτ, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που θέτει το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας καθώς και θέματα που αφορούν στην στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ