Και ΑΣΔΕΝ και …Σούδα για το Πολεμικό Ναυτικό

Και για την ΑΣΔΕΝ υπο τον Στόλο το συζητάνε και την μετακίνηση των πλοίων στην Κρήτη ετοιμάζουν στο ΓΕΝ. Το Πολεμικό Ναυτικό αλλάζει.

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) θα πάει στον στόλο; Ανώτατες πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επιβεβαιώνουν πως οι συζητήσεις για την αλλαγή που θα προκαλέσει «σεισμό» είναι σε προχωρημένο στάδιο και όλα μελετούνται αλλά απόφαση δεν έχει λήφθει.

Όμως με νόημα οι ίδιες πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού σημειώνουν πως σε ένα θέατρο επιχειρήσεων οφείλει να υπάρχει ένα στρατηγείο που να συντονίζει όλες τις δυνάμεις.

Όλα λοιπόν δείχνουν πως το Πολεμικό Ναυτικό θέλει να τα πάρει όλα κάτω απο «ναυτικό καπέλο» και μάλιστα άμεσα.

Παράλληλα όμως το Πολεμικό Ναυτικό εξετάζει στα επόμενα χρόνια, και σίγουρα σε οριστική μορφή μετά το 2019-2020, να μεταφέρει μέρος του στόλου απο τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας στην Κρήτη.

Αυτό όπως είναι φυσικό θα φέρει χρήμα στην Κρήτη, κάτι που σε προεκλογική περίοδο είναι σημαντικό για την πολιτική έγκριση του εγχειρήματος η οποία θεωρείται σίγουρη. Όμως η όποια υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί πολλά περισσότερα χρόνια από τον προεκλογικό χρόνο και μόνο για να γίνουν οι υποδομές που θα δεχτούν πλοία και προσωπικό.

Στο αρχικό σχέδιο του ΓΕΝ είναι σε πρώτη φάση η κυκλική μεταστάθμευση πλοίων στην Σούδα και στην συνέχεια η μόνιμη εγκατάσταση ενός μέρους στην Σαλαμίνα και ενός μέρους του στόλου στην Κρήτη.

Η διασπορά αυτή εκτιμάται πως θα προσφέρει επιχειρησιακά οφέλη ενώ οι αποστάσεις δεν θεωρούνται πρόβλημα.

Το ArmyNow.net έχει απο καιρό ανοίξει τον φάκελλο της μετεξέλιξης της ΑΣΔΕΝ. Διαβάστε σχετικά:

Η ΑΣΔΕΝ στο Αρχηγείο Στόλου: Γιατί πρέπει να γίνει – ΑΠΟΨΗ…

Υπαγωγή ΑΣΔΕΝ στο Αρχηγείο Στόλου: Ποιος μιλάει για ανεπάρκεια σχεδίου;

Η ΑΣΔΕΝ κάτω από τον Αρχηγό Στόλου! Αυτό είναι το σχέδιο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ