Ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τη Σαμοθράκη έως τη Μεγίστη – Τι θα γίνει στον Έβρο

34 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΒΟΛΕΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι ασκήσεις του Στρατού Ξηράς με πραγματικά πυρά σε όλη τη χώρα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, που εκβιάζει την Ευρώπη με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει στα σύνορα.

Από τον Έβρο έως τη Μεγίστη τα όπλα του  Στρατού Ξηράς θα αντηχήσουν αφού θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με εκπαιδευτικές βολές με πραγματικά πυρά σε όλα τα συνοριακά φυλάκια της πρώτης γραμμής.

Ειδικά στην περιοχή ευθύνης της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) θα πραγματοποιηθούν όλο το 24ωρο βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Μεγίστη.

Η ανακοίνωση της ΑΣΔΕΝ

Η Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) ανακοινώνει ότι την 3 Μαρτίου 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό ευθυτενούς τροχιάς, σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη νήσο Σαμοθράκη μέχρι Μεγίστη. Λεπτομέρειες και επικίνδυνες περιοχές όπως θα ανακοινώνονται από τις τοπικές στρατιωτικές διοικήσεις.

Τι θα γίνει στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού

Στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού από την 2 Μαρτίου 2020 έχει ανακοινωθεί ότι θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή.

Λόγω όμως της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, δεν θα πραγματοποιηθούν βολές τις ώρες που θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο η ανακοίνωση του Δ’ Σώματος Στρατού ισχύει από τις 2 Μαρτίου και μετά μέχρι νεωτέρας.

«Το Δ΄ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ανακοινώνει ότι, από την 02 Μαρτίου 2020 και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, θα εκτελούνται βολές ευθυτενούς τροχιάς με πολυβόλα, τυφέκια και πιστόλια με πραγματικά πυρά, σε όλη την παρέβρια περιοχή όπως παρακάτω:

Επικίνδυνες περιοχές είναι αυτές , που περικλείονται από τα σημεία:

α. ΕΦ Διλόφου – Λυκόνησος – Μουσμουλιές – ΕΦ Μαρασίων .

β. ΕΦ Μαρασίων -Δάσος Καστανιών – ΕΦ 1- Περιοχή αποτρεπτικού εμποδίου- ΕΦ 5-Πράσινη Πόρτα.

γ. Πράσινη Πόρτα- ΕΦ 10- ΕΦ Γέφυρας Πυθίου.

δ. ΕΦ Γέφυρας Πυθίου -ΕΦ Μαύρου Όγκου- ΕΦ 126- ΕΦ Σουφλίου-ΕΦ Μανίτσας.

ε. ΕΦ Μανίτσας -ΕΦ. Πλαγιές- Περιοχή Τυχερού- ΕΦ Γεμιστής- ΕΦ Γέφυρα Κήπων- ΕΦ Πετάλου- Αινήσιο Δέλτα.

Στις παραπάνω περιοχές απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, τροχοφόρων και ζώων κατά τις ώρες των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν θα βρεθούν, να μη μετακινηθούν και να ειδοποιείται άμεσα η πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.

Από τη Στρατιωτική Υπηρεσία».

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ