Άσκηση ΠΝ: Μπορούν να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση!

Έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε τρομο-σενάριο στην περιοχή της Μεσογείου είναι οι ναυτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην Άσκηση «ADRION LIVEX – CAX 2017».
 
 
Oλοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017,  η πολυεθνική Άσκηση «ADRION LIVEX – CAX 2017», με τη διεξαγωγή της απενημέρωσης της άσκησης (Hot Wash Up), παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ και του Διοικητού των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (Allied Maritime Command-MARCOM) Vice Admiral Clive CC Johnstone (Μ. Βρετανία), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC), στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.
Κατά τη διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν γυμνάσια, υπό τη βάση σεναρίου που απευθυνόταν σε προκλήσεις θαλάσσιας ασφαλείας.
Διαπιστώθηκε, δε, η επίτευξη των αντικειμενικών σκοπών της άσκησης, που ήταν η προαγωγή και ενίσχυση της συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ναυτικών της Αδριατικής- Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic-Ionian Initiative – ADRION).
Η εν λόγω Άσκηση διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, από 20 έως 30 Ιουνίου 2017, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κρήτης, με τη συμμετοχή προσωπικού και μονάδων του συνόλου των κρατών-μελών (Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία, Μαυροβούνιο και Σλοβενία).
Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με:
Το Διοικητή της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2), με καθήκοντα Διοικητού της Ναυτικής Δύναμης και Επιτελείς.
Τη φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ, με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ, ως πλοίο έδρας του Διοικητού.
Μία μονάδα (mobile team) από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), για παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Ελέγχου-Βλαβών (Ε/Β) και Εκπαίδευσης Μάχης (ΕΜΑ).
Ευκολίες, μέσα και εκπαιδευτές από το ΚΕΝΑΠ, για την παροχή εκπαίδευσης σε θέματα Ναυτικής Αποτροπής και για τη διεξαγωγή της άσκησης προσομοίωσης.
Τις εγκαταστάσεις και ευκολίες του Ναυστάθμου Κρήτης (ΝΚ).Τα υπόλοιπα κράτη-μέλη συμμετείχαν με τις ακόλουθες μονάδες:
Αλβανία:       με το περιπολικό ALS LISSUS (P-133)
Ιταλία:           με την κορβέτα ITS CIGALA FULGOSI (P-490) και
οργανικό ελικόπτερο AB-212
Κροατία:        με την πυραυλάκατο HRV VUKOVAR (RTOP-41)
Μαυροβούνιο:   με τη φρεγάτα MNE P-34
Σλοβενία:   με το περιπολικό SVN TRIGLAV (11)
 

 

 

 ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ