Τα Leopard “σφράγισαν” τον Έβρο! Σκόρπισαν παντού φωτιά!

Η άσκηση που έβγαλε τα Leopard και όλο το προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στον Έβρο έστειλε ηχηρό μήνυμα στους απέναντι.

Στο πλαίσιο του Σχολείου Προκεχωρημένης Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης των Οπλιτών Θητείας εκτελέσθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Το Συγκρότημα Ίλης Μέσων Αρμάτων κατά την Υπέρβαση – Αντεπίθεση» με πραγματικά πυρά, από Μονάδες της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Οι φωτογραφίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού μιλάνε απο μόνες τους για το μέγεθος και την ένταση της ρεαλιστικής εκπαίδευσης στον στρατό.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι ήταν με το δάκτυλο στην σκανδάλη και φυσικά η άσκηση προσέγγιζε σε μεγάλο βαθμό τις ρεαλιστικές συνθήκες που θα υπήρχαν σε μία σύγκρουση.

Οι βολές ήταν επιτυχείς ικανοποιώντας το προσωπικό και την ηγεσία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σταματάει η προσπάθεια για βελτίωση.

Η 12η Μεραρχία εκπαιδεύεται ασταμάτητα για να διατηρεί το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της και πρόσφατα ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής την επισκέφτηκε για να δώσει κατευθύνσεις.

To άρμα LEO2 HEL αποτελεί αυτή την στιγμή ότι πιο σύγχρονο διαθέτει ο στρατός στα τεθωρακισμένα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μήκος 11,06 μ.
Πλάτος 3,81 μ.
Ύψος 3,1 μ.
Βάρος Μάχης 63 τόνοι
Ισχύς Κινητήρα 1500 HP
Πλήρωμα 4 άτομα
ΟΠΛΙΣΜΟΣ
Πυροβόλο 120 χιλ.
Πολυβόλο Α/Α 7,62 χιλ.
Πολυβόλο συζυγές 7,62 χιλ.
Εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων 16
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Μέγιστη ταχύτητα 68 χλμ
Αυτονομία 340 – 450 χλμ
Αναρριχητική ικανότητα 60 %
Υδάτινο κώλυμα 1,2 μ.
Κάθετο εμπόδιο 1,1 μ.
Τάφρος 3 μ.
ΔΙΑΦΟΡΑ
Χώρα Προέλευσης Γερμανία
Λοιπά στοιχεία Διαθέτει σύστημα ελέγχου πυρός με σταθεροποίηση οργάνων, WBG – σύστημα Hunter killer ημέρας-νύχτας, τηλέμετρο lazer, θερμικό περισκόπιο και ΣΔΕ ΗΝΙΟΧΟΣ.
Επιχειρησιακή χρησιμοποίηση Χρησιμοποιείται από τις Μονάδες ΤΘ ως κύριο άρμα μάχης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ