Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»: Μήνυμα αποτροπής από τις Ένοπλες Δυνάμεις – ΦΩΤΟ

Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»: Ηχηρό μήνυμα αποτροπής έστειλαν σήμερα οι ΕΔ με τη διακλαδική άσκηση που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους
 
Την υψηλή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού και των μέσων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» διαπίστωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Ο υπουργός παρακολούθησε την άσκηση από τη Φρεγάτα ‘’ΣΑΛΑΜΙΣ’’, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή Σαρωνικού κόλπου και Μυρτώου πελάγους.
Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η άσκηση ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» ανέδειξε το άριστο επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ικανότητας, στο οποίο βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια διασφάλισης της ειρήνης και ενίσχυσης της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας και εγγυητής της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ανακατάληψη μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ

Αναφερόμενος με δηλωσή του ο ΥΕΘΑ στην άσκηση και στο σενάριό της σημείωσε:
«Είμαστε εδώ, στη Φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», για να παρακολουθήσουμε μία άσκηση ετοιμότητας, όπως την ξέρατε «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ», ουσιαστικά είναι η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα, με μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο. Η προσομοίωση γίνεται στο νησί Δοκός. Διαπιστώσαμε, άλλη μία φορά, ότι το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το υλικό.
Υπήρχε μία γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, Αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και απ’ ό,τι φαίνεται η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο.
Όπως ξέρετε, η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό και όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση. Ανταποκρίθηκαν ταχύτατα, ήταν πολύ ικανοί, με πολύ καλό επίπεδο».
ΑΣΚΗΣΗ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» 2019
ΑΣΚΗΣΗ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» 2019
ΑΣΚΗΣΗ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» 2019
ΑΣΚΗΣΗ «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» 2019

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ