Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Άσκηση Αστραπή 2017 στο Αιγαίο. Δείτε εντυπωσιακές φωοτγραφίες από τις Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που έλαβαν μέρος


 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τεχνική άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17 που διεξήχθη στο κεντρικό Αιγαίο.

Στην άσκηση συμμετείχαν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, υποβρύχια και στοιχεία ανορθοδόξου πολέμου, με εκτέλεση τεχνικών αντικειμένων ανθυποβρυχιακού πολέμου, αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής, απειλής επιφανείας και αεροπορικής απειλής.

Άσκηση Αστραπή – Σχεδιασμός

Στις ασκήσεις τύπου ΑΣΤΡΑΠΗ, περιλαμβάνεται σειρά επεισοδίων με απειλές επιφανείας, αέρος και Α/Υ στο πλαίσιο ενός απαιτητικού σεναρίου που εξομοιώνει πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι καταστάσεις που προκύπτουν δεν απέχουν ουσιαστικά και πολύ από αυτές που θα βιώσουν τα πληρώματα σε πραγματικές συνθήκες, τόσο από άποψη διαδικασιών όσο και από άποψη κόπωσης, καθώς το σύνολο των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που επανδρώνουν τις μονάδες επιφανείας, λειτουργούν υπό καθεστώς πολεμικών επιχειρήσεων ευρέως κλίμακας, με διαρκή αξιολόγηση των χρόνων αντίδρασης.

Κατά συνέπεια δίνεται η δυνατότητα στο Αρχηγείο Στόλου να αξιολογήσει τις συνολικές επιδόσεις των πλοίων ενώ ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία να αυξηθεί το αξιόμαχο των πληρωμάτων, που καλούνται να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ 17 σχεδιάστηκε από την Διοίκηση Φρεγατών (ΔΦΓ) του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ).

Οι φρεγάτες έφεραν όπως προβλέπεται και οργανικά ελικόπτερα της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, τα οποία συνδράμουν πάντα στις επιχειρήσεις της ΔΦΓ και αποτελούν πολλαπλασιαστικό παράγοντα ισχύος.

Στη διάρκεια της άσκησης ο σχηματισμός μάχης του ΠΝ αντιμετώπισε βάσει ρεαλιστικού σχεδίου, σενάρια «Πολλαπλής Απειλής» από βλήματα επιφάνειας SSM, προσβολές από μαχητικά α/φη, σενάρια αντιμετώπισης Α/Υ απειλής, σενάρια ασύμμετρης απειλής ενώ πραγματοποίησε και τεχνικά γυμνάσια ανταλλαγής ταχυδρομείου και ανεφοδιασμού εν πλω.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ