ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: “Ισοπέδωσαν” τον Μωριά! Εντυπωσιακές απογειώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: Εντυπωσιακές απογειώσεις αεροσκαφών από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σε αποκλειστικό ΒΙΝΤΕΟ του ArmyNow.Net


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

93 έξοδοι αεροσκαφών έγιναν μόνο σήμερα από την αεροπορική βάση Ανδραβίδας για την άσκηση Ηνίοχος 2017. 49 έξοδοι από ελληνικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το UAV Πήγασος, 12 έξοδοι από Αμερικανικά αεροσκάφη, 20 έξοδοι από Ισραηλινά αεροσκάφη, 4 έξοδοι από Ιταλικά, 6 έξοδοι από αραβικά αεροσκάφη και μια έδοδος του NATOϊκού ιπτάμενου ραντάρ.

Στο σενάριο της άσκησης σήμερα περιλαμβάνονταν οι προσβολές στόχων που έχουν καίρια σημασία για τον εχθρό. Είχαν προσομοιωθεί σημεία σε ολόκληρη τη νότια Πελοπόννησο.

Ηνίοχος 2017

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2017», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Στην άσκηση, εκτός της Ελλάδας, συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας, καθώς και παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ