O Asterix, o Ovelix και το σ…σύμφωνο συμβίωσης

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. — π. Παντείου

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια χώρα που βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής που την ονομάζουν ακόμη Ελλάδα και κατοικείται από αυτόχθονες ιθαγενείς και τώρα τελευταία και από μελαψούς εποίκους που ήλθαν από μακριά γιατί είδαν ”φως και μπήκαν”, την κυβερνούσε ένα παράξενο ζευγάρι με τα ονόματα Asterix και Ovelix.
Το πολύφερνο αυτό ζευγάρι το ένωνε μία ιδιαίτερη σχέση και πόθος, αλλά και ένας εξουσιαστικός ”ερωτισμός” για καλή ζωή, εξουσία, χλίδα και μία αλαζονική συμπεριφορά προς τους συντρόφους και φίλους από τις  παλιές τους αγάπες, τους οποίους όμως έδιωξαν και χώρισαν και οι δύο για να γευθούν απρόσκοπτα και να γλεντήσουν με ζουρνάδες και νταούλια τους γλυκούς χυμούς της εξουσίας, κάνοντας ο καθένας την προσωπική του ζωή under ή out control και δίνοντας άπειρους όρκους … αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης που συνήψαν.
Μετά από μερικά χρόνια αρμονικής συνύπαρξης και τρυφερότητας και κάνοντας τα ”στραβά μάτια” ο ένας για τον άλλο για τις απιστίες του καθενός, αφού η εξουσιομανία ήταν πάνω από τις συμβατικές αμαρτίες τους, έφθασαν μοιραία στην ”διάσταση χαρακτήρα”, με αφορμή ένα νέο lover από άλλη χώρα τον ”Ματσεντόνσκι” που αυτός ήθελε τη χώρα του να την αποκαλούν ”Ματσεντόνια”, γιατί έτσι την είχε βαπτίσει ένας παλιός  νονός και αυτός ο νέος ”lover” ήταν που … πλάνεψε τον Αsterix, με συνέπεια να ζηλέψει ο Ovelix και να τον απειλήσει με χωρισμό και διαζύγιο.
Στο μεταξύ ”τους την έπεσαν” και κάτι μακρινοί ”συγγενείς” από άλλες χώρες, με πολλά λεφτά που ήθελαν ”σώνει και καλά” το προξενιό, για να τα “φτιάξει” ο Asterix με  τον Ματσεντόνσκι και να παρατήσει στα ”κρύα του λουτρού” τον πρώην αγαπημένο του Ovelix και μάλιστα να του κλέψει όλα τα …”ασημικά” από το σπιτικό του και όλη τη περιουσία του…, με συνέπεια ο … δυστυχής Ovelix να βρεθεί σαν ένας ”φτωχός και μόνος cowboy”.
O Ovelix τότε κατάλαβε ότι ο πρώην του τον ”πούλησε στην ψύχρα” και αισθάνθηκε βαθιά απατημένος και καταπροδομένος…. Έτσι λοιπόν το διαζύγιο από … βελούδινο έγινε ”γκαζόζα” … Για να ξεχάσει τον πόνο του ο Οvelix άρχισε τα … νυχτοπερπατήματα και τις ζεμπεκιές στα ”πολιτιστικά κέντρα” με τις ποτοπαρέες του και άρχισε ”να κρεμά στα μανταλάκια” τον πρώην του και τώρα killer του, σαν γνήσιος Έλληνας απατημένος και … προδομένος…. και με άπταιστα … Γαλλικά να ”βγάζει άπλυτα στη φόρα”… που μάλλον θα δούμε πολλά … ”προσεχώς’.
Κατακαημένε Ovelix έτσι είναι η μοίρα όλων των χωρισμένων από τρίτο πρόσωπο και ακόμη χειρότερα όταν δεν θέλει να σε παίξει πλέον κανένας και να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου….
… Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα τα διαζύγια είναι … βελούδινα; Δεν είμαστε και στη … Σουηδία…. εδώ είναι … Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε….
Μία λαϊκή παροιμία λέει. “Η πόρνη, το εμπόριο και η πολιτική είναι ανήθικα” ……… ειδικά στην Ελλάδα για το τελευταίο….
ΣΗΜ. Κάθε σχέση με την πραγματικότητα είναι εντελώς συμπωματική και τα παραπάνω είναι προϊόντα μυθοπλασίας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ