Αστυνομικοί: Φτάνουν μέχρι το Πακιστάν με μισή αποζημίωση!

Η ΠΟΑΣΥ ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, οι Αστυνομικοί που συνοδεύουν αλλοδαπούς μέχρι και το Πακιστάν να παίρνουν ολόκληρη την αποζημίωσή τους.
 
 
Κατάθεση τροπολογίας για να καταβάλλονται ολόκληρες οι ημερήσιες αποζημιώσεις στους αστυνομικούς που μετακινούνται στο εξωτερικό από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στο πλαίσιο επιστροφής – απέλασης αλλοδαπών ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, που ανακίνησε το ζήτημα, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες εργασίας και ασφάλειας του προσωπικού που διατάσσεται να εκτελέσει υπηρεσία απέλασης στο εξωτερικό, με συγκεκριμένη αναφορά στις πτήσεις που έχουν ως προορισμό το Πακιστάν.
«Ειδικότερα, αναδείχθηκε ότι, οι συνάδελφοι μέλη μας, εκτελούν υπηρεσία με συνεχόμενη πτήση το λιγότερο 16 ωρών και συνεχόμενη εργασία το λιγότερο 24 ώρες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, αφού η μετάβαση και η επιστροφή γίνονται αυθημερόν, χωρίς καμία μέριμνα για διανυκτέρευση», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι: «Οι εν λόγω μεταγωγές – απελάσεις, επισημάνθηκε ότι, πέραν του εξαντλητικού ωραρίου εργασίας, δεν τηρούν και τις τεχνικές προδιαγραφές για την ασφάλεια των συναδέλφων σε πτήσεις, όπως η ασφαλιστική κάλυψη των κρατουμένων, αλλά και των Αστυνομικών κ.λπ.»
Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί που εκτελούν την συγκεκριμένη υπηρεσία λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού, ύψους είκοσι πέντε (25) ευρώ, ενώ αντίστοιχοι Αστυνομικοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση που συμμετέχουν σε ίδιες ακριβώς πτήσεις, να αποζημιώνονται με ποσά που κυμαίνονται από διακόσια (200) έως χίλια (1.000) ευρώ κατά μέσο όρο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για το θέμα είναι η εξής:
«Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 503/7/1-α από 26-06-2017 εγγράφου της Ομοσπονδίας μας, των υπ’ αριθ. 041/23-06-2017 και 049/24-07-2017 εγγράφων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και τις συνεχείς επαφές που είχαμε ακολούθως με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, υποβάλαμε χθες, 25-07-2017, πρόταση προς το Υπουργείο μας (με αιτιολογική έκθεση και κοστολόγηση της σχετικής δαπάνης), για την κατάθεση τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που έχει εισαχθεί στη Βουλή των Ελλήνων και σύντομα θα συζητηθεί, αναφορικά με τις ημερήσιες αποζημιώσεις των συναδέλφων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής που μετακινούνται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο επιστροφής – απέλασης των αλλοδαπών.
Η διάταξη έχει ως ακολούθως:
Να προστεθεί στην παράγραφο 3.Α του άρθρου 17 της υποπαραγράφου Δ.9 «Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός της επικράτειας» του ν.4336/2015 (Α-94) περίπτωση γ. ως εξής: «Σε περίπτωση αυθημερόν μετάβασης και επιστροφής από την Ελλάδα στο εξωτερικό για επιστροφές και απελάσεις αλλοδαπών.».
Με την ψήφιση της τροπολογίας αυτής, ευελπιστούμε, εντός πάντοτε του διεκδικητικού πλαισίου δράσης που αναπτύσσει η Ομοσπονδία μας και όπως οι περιστάσεις το επιτάσσουν κάθε φορά, στη άμεση επίλυση του προβλήματος των συναδέλφων μας που εκτελούν της ως άνω ειδική αποστολή και ειδικότερα στη χορήγηση ολόκληρης (100%) της δικαιούμενης αποζημίωσης». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ