Αθλητές – στρατιωτικοί: Ποιούς βράβευσαν στο Πολεμικό Μουσείο;

Οι αθλητές – στρατιωτικοί τιμήθηκαν στην ετήσια τελετή βράβευσης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στο Πολεμικό Μουσείο

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ παρέστησαν στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στην ετήσια τελετή βράβευσης των αθλητών, αθλητριών και ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που διακρίθηκαν κατά το έτος 2016, καθώς και προσώπων και φορέων που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον στρατιωτικό αθλητισμό.

Βράβευση ΑΣΑΕΔ

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαος Τόσκας, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Βράβευση ΑΣΑΕΔ

Ο ρόλος του ΑΣΑΕΔ στην ανάπτυξη και οργάνωση του αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

 

Ετησίως η Γραμματεία ΑΣΑΕΔ προγραμματίζει και οργανώνει με την βοήθεια των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αρχηγείων των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρωταθλήματα τα οποία διεξάγονται σε διάφορες πόλεις της χώρας μας που είναι:

 • 24 Πρωταθλήματα με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σε ισάριθμα Αθλήματα. Τα ανωτέρω Πρωταθλήματα διεξάγονται κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές και προϋποθέσεις οργάνωσής τους με σκοπό τη στήριξη και διάδοση του αθλητισμού στην περιφέρεια.
 • 9 Πρωταθλήματα με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) σε ισάριθμα Αθλήματα.
 • 7 Πρωταθλήματα με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών ομάδων των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) σε ισάριθμα Αθλήματα.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπηρετούν 143 Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, ως κατ’ απονομή Αξιωματικοί, καθώς και περί τους 120 επίλεκτους αθλητές όλων των αθλημάτων υπηρετούντες τη θητεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ).Βράβευση ΑΣΑΕΔ

Βράβευση ΑΣΑΕΔ

Ιστορικό

1. Το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) ιδρύθηκε το έτος 1947, με σκοπό την οργάνωση και ανάπτυξη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. Λειτουργεί σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 771/75 «Περί κυρώσεως κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας και Διαχειρίσεως του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων» καθώς επίσης και με το άρθρο 18 του Ν. 2913/2001. Η Γραμματεία ΑΣΑΕΔ έχει έδρα την Αθήνα (Ελληνικό) και η Υπογραμματεία, το όργανο που υποβοηθά την Γραμματεία ΑΣΑΕΔ για θέματα που αφορούν τον στρατιωτικό αθλητισμό της Β. Ελλάδας, έχει έδρα την Θεσσαλονίκη.

2. Για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 18 του Ν.2913/2001, με το οποίο επανασυστήθηκε το ΑΣΑΕΔ, ως Ένοπλες Δυνάμεις νοούνται και η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, και το Πυροσβεστικό Σώμα. Για το λόγο αυτό, στο εξής όπου αναγράφεται Ένοπλες Δυνάμεις θα εννοούνται και τα Σώματα Ασφαλείας.

3. Το ΑΣΑΕΔ συγκροτείται από τους:

 • Υπουργό Εθνικής Άμυνας ως Πρόεδρο
 • Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ ως Αντιπρόεδρο
 • Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού
 • Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
 • Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
 • Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
 • Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος
 • Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ως μέλη
 • Υπαρχηγό του ΓΕΕΘΑ ως Εισηγητή χωρίς ψήφο
 • Διευθυντή της Γραμματείας του ΑΣΑΕΔ ως Γραμματέα και εισηγητή χωρίς ψήφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ