Ατύχημα στο Αιγαίο; Ο Βίτσας λέει τι κάνει η Ελλάδα

Το Αιγαίο «βράζει». Ο Δημήτρης Βίτσας άνοιξε τα χαρτιά του. Τι κάνει η Ελλάδα απέναντι στις προκλήσεις και τι ανησυχεί στην τουρκική αεροπορία.

Πόσο πιθανό είναι ένα ατύχημα στο Αιγαίο; Το ερώτημα δεν έχει να κάνει μόνο με τις προκλήσεις του πολιτικού κόσμου της Τουρκίας αλλά και με τις κινήσεις των Τούρκων στρατιωτικών που υλοποιούν το σχέδιο της έντασης.

Η ανησυχία όπως σημειώνει ο Δημήτρης Βίτσας, (κάτι που δείχνει πως παραδέχεται την ανάλυση που εδώ και καιρό κάνουν πολλοί), προκύπτει και απο τους άπειρους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας.

Εδώ οι Έλληνες πιλότοι καλούνται να δράσουν με διπλή ψυχραιμία.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ΑΝΥΕΘΑ: «Όταν μια προεκλογική ρητορική παίρνει μια ροπή εθνικιστική, αυτό δεν είναι καλό πράγμα.

Τα δημοψηφίσματα και οι εκλογές πρέπει να έχουν δημοκρατικό χαρακτήρα. Μέσα σε μια τέτοια ρητορική λέγονται πράγματα.

Το ατύχημα που με ρωτάτε αν το φοβάμαι, σας λέω ότι ανησυχώ και παίρνω μέτρα ώστε να εξαλείψω τις πιθανότητές του.

Τι κάνεις για να εξαλείψεις ένα πιθανό ατύχημα; Παίρνεις μέτρα ώστε να μη συμβεί το ατύχημα.

Μην ξεχνάμε ότι πετάνε πιλότοι χωρίς εμπειρία από την άλλη πλευρά, βέβαια ο δικός μας πιλότος είναι και έμπειρος και έχει σαφείς οδηγίες».

Όσο για το τι μπορεί να γίνει γενικότερα στα ελληνοτουρκικά μιλώντας στον Alpha 989 σημείωσεΑπό την άποψη των δυνατοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είμαι ήσυχος.

Από την άποψη ότι υπάρχει μια ρητορική έντασης, πάντοτε σκέφτομαι τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Εμείς πρώτα και κύρια πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, τη δουλειά που έχουν αναλάβει οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που είναι η προετοιμασία και η αμυντική θωράκιση στο επίπεδο της αποτροπής.

Συγχρόνως, βέβαια, δεν είναι μόνο τι λέμε αλλά και τι κάνουμε. Κάνουμε ασκήσεις, βοηθάμε κοινωνικά όσο περισσότερο μπορούμε. Διαπιστώνουμε, με αφορμή και τις τελευταίες ασκήσεις στη Σαμοθράκη και τη Θάσο, ότι υπάρχει ένας ενθουσιασμός ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ