Αυστηρό μήνυμα Αποστολάκη προς την Τουρκία: Οι εθνικισμοί φέρνουν μόνο δυστυχία

Μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Π. Καμμένο στον Ε. Αποστολάκη
 
 
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον προκάτοχό του Πάνο Καμμένο.
Ο Ευάγγελος Αποστολάκης με την «καλημέρα» έστειλε αυστηρό μήνυμα στην γειτονιά της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι «Υπάρχει ο δρόμος της σύγκρουσης, υπάρχει και ο δρόμος της συνεργασίας. Όποτε άρχισε η συνεργασία οι λαοί μας πρόκοψαν, όταν κυριάρχησαν οι εθνικισμοί, οι λαοί μας υπέκυψαν».
Ξεκινώντας από την θητεία του, ο νέος υπουργός τόνισε ότι «θα βγάλω τη στολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ μετά από 42 χρόνια για να υπηρετήσω την πατρίδα μου ως υπουργός». Παράλληλα επαναλήφθηκε το αίτημά του προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να «πορευτούν ενωμένοι και αποφασισμένοι». Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή. Όλα τα στελέχη θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή».
Μετά τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας, το λόγο πήρε ο απερχόμενος υπουργός Πάνος Καμμένος, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και σημείωσε «είχα αποφασίσει μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο και 25 χρόνια στην πολιτική να κλείσω τη πολιτική μου καριέρα. Όμως, είμαι αποφασισμένος να μην εγκαταλείψω το πλοίο που τώρα η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση είναι έτοιμες να παραδώσουν το σημαία της Μακεδονίας ».
Ο Πάνος Καμμένος,  απευθυνόμενος στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, τους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του και υπογράμμισε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους, ενώ ανέφερε ότι οι Ελληνικές ΕΔ στέλνουν καθημερινά ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.
Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της θητείας του και ιδιαίτερα στα στρατιωτικά προγράμματα αναβάθμισης των F-16, των P-3 Orion, αλλά και στα ελικόπτερα KIOWA του Στρατού Ξηράς, τονίζοντας ότι δεν ξέχασε και την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του Πάνου Καμμένου στον Εμίρη του Κατάρ, τον οποίο ευχαρίστησε για την παρέμβασή του στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών.
Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Ευάγγελου Αποστόλακης, τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής αναλαμβάνοντας τον υπουργό».
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά στους αποχωρήσαντες Μαρία Κόλλια Τσαρούχα και Πάνο Καμμένα από τον ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ καθώς και από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.
Συγκίνηση στον νέο υπουργό Ευάγγελου Αποστολάκη προκάλεσε η κίνηση του Πάνου Καμμένου να δώσει ένα μικρό είδωλο του Ταξιάρχη του Πανορμίτη, στο οποίο όπως ανέφερε ο νέος ΥΕΘΑ είχε χαρίσει ο Πάνος Καμμένος όταν Ευ. Η αποστολάκης το καλοκαίρι ήταν αδιάθετος.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ