Αυτό είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο της ΠΑ στο Πολεμικό Μουσείο

Δείτε φωτογραφίες από το νέο στολίδι που έκανε δώρο στο Πολεμικό Μουσείο η Πολεμική Αεροπορία. Ένα έκθεμα που όλοι πρέπει να δούμε.

 

 

Το … “Χριστουγεννιάτικο δώρο” τής Πολεμικής Αεροπορίας προς το Πολεμικό Μουσείο είναι γεγονός!
Μετά από δύο μήνες εντατικής εργασίας από τούς ειδήμονες της ΠΑ, το ιστορικό F-84F Thunderstreak περιμένει με την “νέα φορεσιά του” τους επισκέπτες του!

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε περίπου 200 F-84G Thunderjet την περίοδο 1952-1953 και ήταν το πρώτο αεριωθούμενο μαχητικό-βομβαρδιστικό σε Ελληνική υπηρεσία.

F-84F Thunderstreak

Τα πρώτα F-84F Thunderstreak παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1957 και αντικατέστησαν τα F-84G. Για πολλά χρόνια αποτέλεσαν τον κορμό της δύναμης κρούσης της Αεροπορίας μας. Τα τελευταία αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση το 1983.

F-84F Thunderstreak ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τέσσερα αεροσκάφη εξόπλισαν το πρώτο Ελληνικό Ακροβατικό Σμήνος, «Το Καρέ των Άσσων», το οποίο συγκροτήθηκε το 1952 στην 337 Μοίρα Διώξεως-Βομβαρδισμού και πραγματοποίησε πολλές επιδείξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέχρι τη διάλυσή του το 1957, οπότε και έδωσε την θέση του στο δεύτερο Ακροβατικό Σμήνος, την Ελληνική Φλόγα, με αεροσκάφη F-86.

F-84F Thunderstreak ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Πολεμική Αεροπορία εφαρμόζει με μαθηματική ακρίβεια το πρόγραμμα συντηρήσεως των αεροσκαφών τού Πολεμικού Μουσείου.

F-84F Thunderstreak ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ