Βεβαιώσεις ΟΛΚΕΣ: Γιατί υπάρχει διαφορά στα ποσά;

Θόρυβος έχει ξεσπάσει για τις βεβαιώσεις αποδοχών του ΟΛΚΕΣ για το 2016. Το καθαρό ποσό από αυτό που κατεβλήθη στην τράπεζα είναι διαφορετικό! Μάθετε γιατί

 

Του  Λοχαγού (Ο) ε.α. Ηλία Νατσιούλα,

Επίτιμου Προέδρου και Οικονομικού Συμβούλου της ΕΣΠΕΘ

 

Με αφορμή πλήθος τηλεφωνημάτων και ερωτημάτων φίλων και μελών της ΕΣΠΕΘ αναφορικά με το «αν είναι λάθος οι Βεβαιώσεις αποδοχών του ΟΛΚΕΣ τους έτους 2016;» σας γνωρίζουμε για άλλη μια φορά ότι το Καθαρό ποσό που αναγράφεται στις Βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2016 δεν αντιστοιχεί με το ποσό που πληρώνεστε κάθε μήνα στην τράπεζα ή αναγράφεται ως πληρωτέο ποσό στα αναλυτικά φύλα μισθοδοσίας.

Επισημαίνεται ότι το Καθαρό ποσό είναι το ποσό που υπολογίζεται ο Φόρος εισοδήματος, αφού έχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις. Όσα στελέχη μπαίνουν στην διαδικασία να αθροίζουν τα πληρωτέα ποσά κάθε μήνα του έτους 2016, να γνωρίζουν ότι αυτά μαζί με το ποσό του φόρου εισοδήματος μας κάνουν το καθαρό ποσό της Βεβαίωσης αποδοχών.

Ως εκ τούτου οι Βεβαιώσεις αποδοχών έτους 2016 είναι ορθές με τα ορθά ποσά που λαμβάνετε στην μισθοδοσία.

Επιπλέον γνωρίζεται ότι στις Βεβαιώσεις αποδοχών εμφαίνονται αναδρομικά ποσά στο 2013 και θα πρέπει να μπούμε και φέτος σε ταλαιπωρία υποβολής χειρόγραφης τροποποιητικής δήλωσης στην εφορία για αυτό το έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ