Δημήτρης Βίτσας: Τα ανενεργά στρατόπεδα να επιστρέψουν στην κοινωνία

Την πρόθεσή του να επιστραφούν τα ανενεργά στρατόπεδα στις τοπικές κοινωνίες εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση απόδοσης στρατοπέδου 

 

“Ο στόχος του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας είναι τα στρατόπεδα, τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε πια να αρχίσουν να αποδίδονται και να αποδίδουν”. Αυτά ανάμεσα σε άλλα τόνισε σήμερα από την Καρδίτσα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας σε εκδήλωση απόδοσης του πρώην στρατοπέδου “Λουμάκη” στο Δήμο Καρδίτσας, για να εξηγήσει:

“Να αποδίδονται αυτά που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες, στις τοπικές κοινωνίες, να αρχίζει το όφελος που μπορούμε να έχουμε να χρησιμοποιείται, για τη μέριμνα και μόνο για τη μέριμνα των στελεχών και των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγχρόνως να αποδίδουμε με έναν άλλο τρόπο, στην κοινωνία και στην πόλη”.

Το ανενεργό στρατόπεδο έκτασης 50,5 στρεμμάτων αναμένεται να αξιοποιηθεί από το Δήμο και αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα νέο δημοτικό πάρκο που θα αναβαθμίσει συνολικά όλο το νότιο τμήμα της πόλης, αποτελώντας χώρο αναψυχής και πόλο έλξης.
 

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι ” είναι μια καλή μέρα και για την Καρδίτσα, και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με την έννοια μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και εννέα χρόνια, και τολμώ να πω πως πήρε πάρα πολύ χρόνο, φτάνει στο τέλος της και φτάνει συγχρόνως σε μία καινούργια αρχή”, για να προσθέσει:

“Αυτό που εγώ έχω να πω, από την μια πλευρά να ευχηθώ, αυτός ο χώρος να γίνει πνεύμονας ζωής, για την Καρδίτσα και από την άλλη πλευρά να υποσχεθώ, ότι η κοινωνία της Καρδίτσας θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, με την έννοια πως πάντα θα ενδιαφερόμαστε, αυτός ο χώρος να αποδίδει το καλύτερο.

Και βεβαίως σαν κυβέρνηση θα ενδιαφερθούμε ακόμα περισσότερο ώστε να βρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση ώστε γρήγορα, αυτό το έργο να γίνει και να αξιοποιηθεί και να κρατιέται αξιοποιήσιμο, γιατί τολμώ να πω πως έχω δει αξιοποιήσεις οι οποίες μετά από λίγα χρόνια έχουν χαθεί.

Σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν και οι πολίτες αυτής της πόλης που πια είναι δικό τους”.
 

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, αφού ανέφερε ότι “χρειάστηκαν 15 χρόνια να ολοκληρωθεί μία διαδικασία, για την οποία υπήρχε βούληση εκατέρωθεν, κι όλα αυτά, όπως εξήγησε, εξ αιτίας της απίστευτης γραφειοκρατίας, στη συνέχεια τόνισε πως “από σήμερα ξεκινάει ένας εξίσου σημαντικός αγώνας για την αξιοποίηση του χώρου για τη δημιουργία ενός δημοτικού πάρκου 50 περίπου στρεμμάτων που θα αποτελέσει ένα νέο πνεύμονα πρασίνου και σημείο αναφοράς για την πόλη μας”, για να καταλήξει:

“Πρόθεση μας, αρχικά είναι να γίνει με ίδιες δυνάμεις η διάσωση των υπαρχόντων κτιρίων με την ανακατασκευή των στεγών, ώστε σε συνδυασμό με άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις να χρησιμοποιηθούν ως πολιτιστικές εγκαταστάσεις.

Επιδίωξή μας είναι η διεκδίκηση ικανών πόρων από το ΕΣΠΑ ή το ΠΔΕ, ώστε η παρέμβαση να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να είναι αντάξια των προσδοκιών τους”.

(Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ