Βόμβα από τον Καμμένο! Κλείνουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων;

Το σχέδιο “Ντούβα” φαίνεται ότι έχει αναβιώσει στο ΓΕΣ, καθώς ετοιμάζονται και πάλι να παρουσιάζονται οι στρατιώτες στις μονάδες και όχι στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων


 

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Βόμβα που θα συζητηθεί έριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του στον Real FM σήμερα το πρωί. Μιλώντας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αποκάλυψε ότι “μελετάται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται κατ’ ευθείαν οι νεοσύλλεκτοι στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν, να μην χάνονται δηλαδή αυτές οι 45 ημέρες“.

Ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανέφεραν ότι μόνο 13 Σημεία Κατάταξης νεοσυλλέκτων (όχι Κέντρα Νεοσυλλέκτων) θα λειτουργήσουν από τον προσεχή Ιούλιο στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα aegeanews.gr, τα Σημεία Κατάταξης τον Ιούλιο για τους νεοσύλλεκτους δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τα Κέντρα Εκπαίδευσης, αλλά είναι τα ακόλουθα:

  • ένα πλησίον της Αθήνας (ΚΕΤΘ Αυλώνα),
  • ένα Θεσσαλονίκη (πιθανώς στο 586 Μ/Π ΤΠ),
  • ένα πλησίον Ξάνθης (Στρατόπεδο «Υπίατρου Τριανταφυλλίδη»)
  • ένα πλησίον Λάρισας (ΚΕΥΠ)
  • ένα στην Κρήτη
  • ένα στην Κω
  • ένα στη Ρόδο
  • ένα στη Σάμο
  • ένα στη Χίο

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Μηχανικού στο Ναύπλιο; (ΕΓΓΡΑΦΟ)


 

Ένα ανάλογο σχέδιο είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Νικόλαος Ντούβας, επί υπουργείας Σπηλιωτόπουλου. Το πρόβλημα ήταν ότι οι πιέσεις που άσκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν τέτοιες που σε πρώτη φάση παρέμειναν ανοικτά τα Κέντρα Εκπαίδευσης παράλληλα με τα νέα Κέντρα που άνοιξαν σε όλη την παραμεθόριο, με αποτέλεσμα στην κορύφωσή τους να λειτουργούν κάπου 21 Κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

Μόνο που δεν υπήρχαν τόσοι νεοσύλλεκτοι, με αποτέλεσμα να αρχίσουν πάλι να μαζεύονται και να λειτουργούν εναλλάξ έως που τα περισσότερα έκλεισαν.

Το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος χαρακτηρίζει ως “χαμένο χρόνο” τις ημέρες που γίνεται η εκπαίδευση εκτός των μονάδων που οι στρατιώτες υπηρετούν, δείχνει και τι μπορεί να έχει στο μυαλό του για το μέλλον των Κέντρων Εκπαίδευσης.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνουν εάν θα κλείσουν. Θα πωληθούν; Θα παραχωρηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση έναντι κάποιου μικρού τιμήματος όπως πρόσφατα το “Στρατόπεδο Μελά”, ή ενδέχεται να αποτελέσουν και λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μεταναστών;

Όπως και να έχει, σε λίγους μήνες λογικά θα μάθουμε, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει υλοποιηθεί το σχέδιο.

 

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ