Βόμβα στο Κορδελιό: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες απο την έκρηξη

Η βόμβα στο Κορδελιό απασχόλησε την κοινή γνώμη για πολλές ημέρες. Η αυλαία στο σήριαλ πέφτει με βίντεο και φωτογραφίες του ΓΕΣ απο την έκρηξη.

Δείτε και ακούστε τα βίντεο απο την έκρηξη της βόμβας και του πυροδοτικού μηχανισμού που ξεσήκωσε το Κορδελιό και που τελικά απομακρύνθηκε με ασφάλεια απο τον Στρατό.

 

Η αεροπορική βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ήταν «ενθύμιο» απο λανθασμένο συμμαχικό βομβαρδισμό και έμενε θαμμένη ώσπου κατα τύχη ανακαλύφθηκε κατα την διάρκεια εργασιών για την κατασκευή υποδομών σε παρακείμενο βενζινάδικο.

Η απομάκρυνση της απο πυροτεχνουργούς του ΤΕΝΞ έγινε με μια επιχείρηση που κράτησε πολλές ώρες και αφου σε ακτίνα περίπου 1.800 μέτρων είχε απομακρυνθεί ο πληθυσμός για την αποφυγή ατυχημάτων αν κάτι πήγαινε στραβά.

Ευτυχώς όλα πήγαν σωστά χάρη στην πείρα και τον επαγγελματισμό των στελεχών του στρατού που απομάκρυναν την βόμβα και την εξουδετέρωσαν στο πεδίο βολής Ασκού-Προφήτη.

H ταυτότητα του ΤΕΝΞ απο το ΓΕΣ

Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)

Η ανάγκη απαλλαγής της ελληνικής κοινωνίας από τον τεράστιο όγκο ναρκών, χειροβομβίδων, βλημάτων, βομβών και πάσης φύσεως εκρηκτικών μηχανισμών που εγκαταλείφθηκαν στο ελληνικό έδαφος, κληρονομιά κυρίως του πολέμου του 1940, αλλά και παλιότερων επιχειρήσεων, επέβαλε τη δημιουργία κατάλληλης Μονάδας ΜΧ, για την εκκαθάριση των τοποθετημένων Ναρκοπεδίων και Υπόπτων Χώρων, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος.

Κύρια αποστολή της η έρευνα ύποπτων ναρκοθετημένων χώρων, η επιμελημένη εκκαθάριση αυτών στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη ναρκών. Συνδυάζει το επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο καθόσον εκτός από τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του Σχεδίου Κωλυμάτων, εργάζεται επί 24ώρου βάσεως για την εκκαθάριση και απόδοση χώρων σε ελεύθερη χρήση, επωφελεία του κοινωνικού συμφέροντος.

Οι απώλειες του προσωπικού κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο αριθμός ευρημάτων και η έκταση της γης που έχει αποδοθεί σε ελεύθερη χρήση και κυκλοφορία στη διάρκεια των 6 δεκαετιών προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιστορία της Μονάδας. Συγκεκριμένα από το 1954 μέχρι σήμερα έχουν:

– Φονευθεί 31 ναρκαλιευτές (19 στρατιωτικοί, 12 υπάλληλοι).
– Τραυματιστεί 17 ναρκαλιευτές (16 στρατιωτικοί, 1 υπάλληλος).
– Εκκαθαριστεί 153.610 στρέμματα.
– Αρθεί 420.000 νάρκες και 855.000 πυρομαχικά πάσης φύσεως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ