Βόμβα! Το μήνυμα του Τούρκου ΑΚΑΜ στον Αμερικάνο για το πραξικόπημα

Γραπτά μηνύματα από το κινητό του έστελνε ο Τούρκος ΑΚΑΜ στην Αθήνα σε συναδέλφους του άλλων χωρών. Ένα χρόνο μετά, το ArmyNow ρίχνει φως στην υπόθεση

 
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Τρεις εβδομάδες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, η υπογράφουσα φέρνει με αποκλειστικό ρεπορτάζ στην δημοσιότητα ότι ο Τούρκος ΑΚΑΜ και ο Τούρκος Ναυτικός ακόλουθος στην Αθήνα είχαν διαφύγει με τις οικογένειές τους ακτοπλοϊκώς προς την Ιταλία και από εκεί πιθανώς σε συγγενικά τους πρόσωπα σε Γερμανία και Ολλανδία.
Η είδηση έκρυβε πίσω της μεγάλο παρασκήνιο, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο μέχρι πρόσφατα.
Κυκλοφορούσε μόνο από στόμα σε στόμα σε ορισμένους διπλωματικούς κύκλους.
Το βράδυ του πραξικοπήματος, όπως αποκαλύπτουν διπλωματικές πηγές στο ArmyNow, ο Τούρκος ΑΚΑΜ συνταγματάρχης Ιλχάν Γιασιτλί,  ήταν τόσο βέβαιος για την επιτυχία του πραξικοπήματος, που έστειλε γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο Αμερικάνου διπλωμάτη, κάνοντας λόγο για επικείμενη ήττα του Ερντογάν.
Το μήνυμα μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περιείχε αρκετούς χαρακτηρισμούς για τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ θεωρούσε δεδομένη την επιτυχία του πραξικοπήματος.
Ο Αμερικάνος διπλωμάτης, εμφανώς έκπληκτος, έδειχνε αργότερα το μήνυμα που είχε λάβει σε συναδέλφους του, για να εξηγήσει και την εξαφάνιση του Τούρκου διπλωμάτη.
Οι δυο Τούρκοι στρατιωτικοί, όταν έμαθαν για την επικράτηση του Ερντογάν, έσπευσαν άμεσα να εξαφανιστούν μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς είχαν αντιληφθεί τι θα συνέβαινε.
Επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και έσπευσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα προς την Ιταλία, από την Ηγουμενίτσα, φροντίζοντας να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.Η απουσία των δυο στρατιωτικών από τις επίσημες εκδηλώσεις είχε προκαλέσει σχόλια στους διπλωματικούς κύκλους.
Η τελευταία εμφάνιση του στρατιωτικού ακολούθου ήταν σε εκδήλωση της κινεζικής πρεσβείας, λίγο πριν εξαφανιστεί, ελπίζοντας να προφθάσει την ορατή άρση του διπλωματικού του διαβατηρίου.
Έκτοτε, η τύχη τους αγνοείται και δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια χώρα έχουν καταφύγει.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ