Δεχτήκαμε και συνηθίσαμε το Casus Belli, και τώρα έρχεται η συνέχεια που δε θα είναι το ίδιο…

CASUS BELLI ΤΟΥΡΚΙΑ

Του Χαράλαμπου Τζιγκουνάκη, Αντιστράτηγου ε.α.

Η Ελλάδα κατά την κύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Ν. 2321/1995) δήλωσε ρητά ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει σε οιοδήποτε χρόνο το δικαίωμα της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ.»….

Πράττουσα με πλήρη νομιμότητα…Είχε και έχει αυτό το δικαίωμα.

Σε αντίδραση προς τη νόμιμη αυτή θέση της Ελλάδας, η τουρκική Βουλή εξουσιοδότησε με ψήφισμα της (8/6/1995) την τουρκική κυβέρνηση, εν λευκώ και στο διηνεκές, να κηρύξει πόλεμο (casus belli) στην Ελλάδα (εξουσιοδότηση για χρήση και στρατιωτικών μέσων κατά της Ελλάδος), σε περίπτωση που η τελευταία επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της πέραν των 6 ν.μ…

Το casus belli έκτοτε παρέμεινε πορευτήκαμε 30 χρόνια σχεδόν με αυτο..

Εμεις να μην τολμούμε να ασκήσουμε ένα νόμιμο δικαίωμα μας που πολλοί το βλέπουν καταλυτικό για οριστικό ενταφιασμό κάθε αναθεωρητισμού και επεκτατικής βλέψις τους και αυτοί θρασείς και προκλητικοί να επεκτείνονται και να ζητούν και αλλά..

Τους ανοίξαμε την όρεξη με τη στάση μας αδέρφια…

Ετσι γίνονται αυτά..

Οταν συνεχίζεις να συναλασσεσαι με το θηρίο χασκογελάς και αφήνεις αψήφιστα τις απειλές του έρχεται η ώρα που το χέρι φιλίας που τείνεις συνεχώς  θα σου το δαγκώσει στο τέλος..

Να οι κουμπαριές, να τα ζειμπεκικα της πολιτικής εξουσίας, να η στήριξη στην προσπάθεια τους να γίνουν ευρωπαίοι(!),να το γκριζάρισμα στα Ιμια λίγο αργότερα, οι άνθρωποι βάδιζαν σταθερά στο δρόμο που χάραξαν …εμείς κάναμε πως δεν είδαμε δεν ξέραμε.

Ετοιμαστειτε τώρα σύμφωνα με τις ενδείξεις η εθνοσυνέλευση τους να ψηφίσει καινούργιους νόμους!! που το casious belli θα είναι αστειότητα.

Νομους που θα εντάσσουν λέει τα νησιά μας στην τουρκική διοίκηση, κάτι τέτοιο είναι έτοιμοι για ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση τους…Και θα  θεωρούν τα νησιά μας έδαφος της τουρκικής δημοκρατίας με οτι σημαίνει κατι τέτοιο…

Απιστευτα πράγματα στον παραλογισμό τους, που αν από πίσω απο αυτά δεν είναι ένας πόλεμος, στην πράξη δημιουργούν τραγελαφικές  καταστάσεις….

Δεχτήκαμε τοτε το Casus Belli…το συνηθίσαμε πορευτήκαμε με αυτό..Αυτα που έρχονται σε συνέχεια αυτού…δεν είναι το ίδιο…


Περισσότερα άρθρα από την Χαράλαμπο Τζιγκουνάκη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ