«Χωρίς σχέδιο και δεσμεύσεις η μετεγκατάσταση των ΕΑΣ Υμηττού» καταγγέλει το ΚΙΝΑΛ

ΕΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

«Ναι στη μετεγκατάσταση όχι στην υποβάθμιση των ΕΑΣ» λέει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων του Υμηττού η οποία καταγγέλει ότι γίνεται χωρίς σχέδιο και στήριξη της επιχείρησης και των εργαζόμενων.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

Σε συνέχεια της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων/ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ) στον Υμηττό και την απόφασή του για μετατροπή του οικοπέδου της εταιρείας σε Υπουργικό πάρκο, με διάθεση μέρους του στον Δήμο Υμηττού και την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ στο Λαύριο, χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και χωρίς στήριξη και ανάπτυξη της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ), το Κίνημα Αλλαγής, ανησυχώντας ιδιαίτερα για το μέλλον της εταιρείας και της ΕΑΒΙ γενικότερα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Εδώ και χρόνια έχουμε προτείνει την μετεγκατάσταση των ΕΑΣ (τέως ΠΥΡΚΑΛ) από τον Υμηττό και την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο για την δημιουργία πάρκου και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής μας.

Η Κυβέρνηση χωρίς καμία διαβούλευση -όπως συνηθίζει- προχώρησε σήμερα σε εξαγγελίες, χωρίς όμως συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το μέλλον των ΕΑΣ.

Λέμε ναι στην μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες της εθνικής άμυνας αυξάνονται, και υπάρχουν πολλά συμβόλαια για τα ΕΑΣ, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να μην έχει σχέδιο για την αναβάθμισή τους.

Πόσο μάλλον όταν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης προσφέρουν την ευκαιρία για μια ισχυρή ελληνική αμυντική βιομηχανία. Επιτέλους ας μην αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, χάνοντας πόρους και θέσεις εργασίας.

Για το θέμα αυτό προχωρούμε άμεσα σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένο σχέδιο και δεσμεύσεις για την στήριξη των ΕΑΣ και των εργαζομένων σε αυτά, αλλά και να προχωρήσει σε διάλογο με την τοπική κοινωνία για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής.”

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ