Δ’ Σώμα Στρατού: Τι λέει το ΓΕΣ με μπαράζ φωτογραφιών

Δ΄ Σώμα Στρατού: Οι φρουροί των συνόρων της χώρας είναι πάντα σε ύψιστη ετοιμότητα για να αποτρέψουν ακόμα και την σκέψη πως η Ελλάδα είναι ευάλωτη.

Με ένα μπαράζ από φωτογραφίες από δραστηριότητες των Μονάδων Προκάλυψης του Δ΄ Σώματος Στρατού το Γενικό Επιτελείο Στρατού δείχνει τα «δόντια» της ελληνικής αμυντικής θωράκισης.

Οι Μονάδες μας εκτελούν στο ακέραιο την αποστολή τους, με υψηλό ηθικό και άριστη εκπαίδευση, διατηρώντας τα προβλεπόμενα επίπεδα ετοιμότητας και επαγρύπνησης, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, τονίζουν με νόημα στο Επιτελείο.

Δείτε τις φωτογραφίες από την καθημερινότητα των στελεχών στα Δ΄ΣΣ
 

Δ΄ΣΣ Δ΄ΣΣ Δ΄ΣΣ Δ΄ΣΣ Δ΄ΣΣ Δ΄ΣΣ
 

Το έμβλημα του Δ΄Σώματος Στρατού

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Στο γαλανό πλαίσιο που συμβολίζει τον ελληνικό ουρανό και τις θάλασσες της χώρας μας, προβάλλονται δύο περικεφαλαίες και ξίφος, τα οποία αποτελούν τα αντιπροσωπευτικότερα πολεμικά εξαρτήματα της στολής των πολεμιστών του Μ. Αλεξάνδρου.

Η λαβή του ξίφους προβάλλεται στο φωτεινό δίσκο ανατέλλοντος ηλίου, ο οποίος περιβάλλεται με ουράνιο τόξο.

Ο συνδυασμός του ουράνιου τόξου (σύμβολο γαλήνης, αισιοδοξίας και ελπίδας) και της λαβής του ξίφους πάνω στον ανατέλλοντα ήλιο, συμβολίζει τον παράλληλο σκοπό της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου για τη διάδοση του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού στις χώρες της Ανατολής που κατέκτησε.

ΡΗΤΟ: “ΤΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ” (Με το ξίφος έλυσε το δεσμό).

Αρριανού Αλεξάνδρου Ανάβαση (Κεφ. 3 παρ. 7)

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ