ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος – Αντί αυτής η ΤΑΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017
Φωτογραφία από την άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017»

Δεν θα γίνει φέτος μετά από τους τελευταίους μήνες επιφυλακής των Ενόπλων Δυνάμεων η ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20».

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20», λόγω των απαιτητικών δραστηριοτήτων που έχουν το τελευταίο διάστημα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που έβγαλε αργά το βράδυ το ΓΕΕΘΑ, παράλληλα σημειώνεται ότι αντί του «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ» θα πραγματοποιηθεί η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Ανακοινώνεται ότι κατόπιν εισήγησης του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης από την πολιτική ηγεσία θα πραγματοποιηθεί από 23 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2020 η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – 20» αντί της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 20».

Για τη λήψη της απόφασης ελήφθη υπόψιν η διενέργεια το τελευταίο διάστημα σημαντικού αριθμού μη προγραμματισμένων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, διακλαδικών εκπαιδεύσεων και διεθνών ασκήσεων και συνεργασιών με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και το Ισραήλ.

Οι εν λόγω δραστηριότητες, από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά οφέλη, συμπεράσματα και διδάγματα, αποτέλεσαν έμπρακτη απόδειξη της ετοιμότητας και του αξιόμαχου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν οι ιδιαίτερα απαιτητικές δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το τελευταίο δίμηνο, καθώς και οι συντηρήσεις προγραμματισμένες και μη που απαιτούνται, σε συνδυασμό με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας του προσωπικού από τον κορονοϊό.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ