Δεν τον σώζει ούτε η …Αγία Σοφία: Δημοσκόπηση κόλαφος «βουλιάζει» τον Ερντογάν

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Στα… τάρταρα βρίσκεται η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που το 99,7% δηλώνει πως η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο από τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανακτήσει μέρος από τη χαμένη δημοφιλία του φαίνεται πως πέφτουν στο κενό και αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurasia Public Opinion Research Centre που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet, το 48,6% των πολιτών δεν προτίθεται να ξαναψηφίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2023 όταν και η Τουρκική Δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής).

Το ποσοστό που θα ψηφίσει ξανά τον Ερντογάν είναι μόλις 38,9% και είναι μάλιστα ελαφρώς χειρότερο από το αντίστοιχο που απέσπασε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα (λίγο πάνω από το 39%).

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Αhval, το 99,7% των πολιτών δηλώνει ότι η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την αλλαγή του καθεστώτος της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί από μουσείο.

Σε ερώτηση για τη γενική επίδοση του Ερντογάν ως προέδρου της χώρας, το 40,2% τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, ενώ επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 28,9% των πολιτών. Ούτε επιτυχημένη, ούτε αποτυχημένη την χαρακτηρίζει το 30,9% των ερωτηθέντων.

Παρόλα αυτά, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κεμαλιστές. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων ενώ οι Κεμαλιστές μόλις που φτάνουν το 28,4%.

 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ