Δένδιας: Αποκάλυψη στην εξεταστική για Παπαντωνίου

Ο Νίκος Δένδιας έκανε μια τοποθέτηση – «βόμβα» στην Βουλή στην συζήτηση για την σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει την περίοδο του Γ. Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και εμπειρότατος νομικός Νίκος Δένδιας προκαλεί αίσθηση με την τοποθέτηση του στην Βουλή για την υπόθεση της επιτροπής που θα ερευνήσει την περίοδο του Γ. Παπαντωνίου.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αγόρευσή του στην Ολομέλεια της Βουλής, (κατά την συζήτηση της πρότασης σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου) πώς:

« η πρόταση δεν περιέχει καν στοιχειώδη περιγραφή της αξιόποινης συμπεριφοράς, ούτε προσδιορίζει την ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου»

για να συμπληρώσει με νόημα: «Κάποιος κακόβουλος θα έλεγε ότι θέλετε να απαλλάξετε τον πρώην Υπουργό Άμυνας και να γελοιοποιήσετε το Κοινοβούλιο!».

Όπως εξήγησε αναλυτικά ο Νίκος Δένδιας: «Για να υπάρχει “ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” θα πρέπει να υπάρχει βασικό αδίκημα, δηλαδή απιστία στην υπηρεσία. Αν δεν τεκμηριωθεί η απιστία δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί και το “ξέπλυμα”».

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί η κυβέρνηση δεν ακούει τις συμβουλές του γαλάζιου Βουλευτή τώρα που είναι ακόμα νωρίς. Ενώ ο Νίκος Δένδιας τόνισε ακόμα πως σαφως κάθε προσπάθεια διερεύνησης πρέπει να γίνει, όμως στην Νέα Δημοκρατία έχουν την βάσιμη υπόνοια ότι δεν επιδιώκει κατ’ ανάγκη αυτό το σκοπό η κυβέρνηση.

Και αυτό επειδή η πρόταση γράφηκε επί του γονάτου της επικαιρότητας, και φανερά η κυβέρνηση προσπαθεί να συσπειρώσει το ελάχιστο ακροατήριο που της έμεινε.

«Αν είχατε πράγματι θεσμική ευαισθησία, θα έπρεπε να την είχατε επιδείξει και σε άλλα θέματα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο γαλάζιος Βουλευτής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ