Το δεξί χέρι του Τραμπ δούλευε για την Τουρκία

Σάλος στις Η.Π.Α. απο την αποκάλυψη οτι στενός συνεργάτης του Τραμπ εργαζόταν για να προωθεί τα συμφέροντα της Τουρκίας!

Ο Μάικλ Φλιν πληρωνόταν για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της Τουρκίας στην διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τράμπ αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ και άλλο ένα σκάνδαλο συγκλονίζει τον Λευκό Οίκο.

Φλίν NYT

Οι New York Times με ένα αιχμηρότατο άρθρο τους καυτηριάζουν την ανάρμοστη αυτή σχέση του συμβούλου ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο υποψήφιος τον οποίο συμβούλευε το φθινόπωρο ‘έτρεχε’ στην πολιτική πλατφόρμα ‘Πρώτα η Αμερική”.Ο πελάτης για τον οποίο δούλευε το φθινόπωρο τον πλήρωνε πάνω απο 500.000 δολάρια για να βάλει πρώτη την Τουρκία» αναφέρουν στο εισαγωγικό τους σχόλιο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times ο σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε έντυπα αυτή την εβδομάδα και παραδέχτηκε πως εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης στην εκπροσώπηση των ενδιαφερόντων της Τουρκικής κυβέρνησης σε μια διένεξη με τις Η.Π.Α.

Ο Φλιν είναι απόστρατος του αμερικανικού στρατού και εγγεγραμμένος λομπίστας αλλά δεν είχε κάνει γνωστή την ιδιότητα του εκπροσώπου ξένων συμφερόντων.

Αν και δεν εργάστηκε απευθείας για την τουρκική κυβέρνηση η ολλανδική εταιρεία που τον προσέλαβε ανήκει σε Τουρκοαμερικανό επιχειρηματία με σχέσεις με την Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος του ζήτησε να εργαστεί πάνω σε ένα ζήτημα που ήταν σημαντικό για την κυβέρνηση λέει η εφημερίδα.

Ο Λευκός Οίκος επιμένει πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήξερε για τον σύμβουλο ασφαλείας του και τις σχέσεις του με την Τουρκία.

Ανώνυμες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα λένε πως είχε υπάρξει επαφή με συνεργάτες του Ντόναλντ Τράμπ στους οποιούς είχε γίνει γνωστό το γεγονός. Αν και αυτοί οι συνεργάτες του προέδρου, σύμφωνα με την εφημερίδα, αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε οδηγία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το συμβόλαιο μεταξύ της ολλανδικής εταιρείας και της εταιρείας του Φλίν προέβλεπε αποζημίωση 600.000 δολαρίων για 90 ημέρες για να ερευνηθεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν και να γίνει ένα μικρό βίντεο με τα αποτελέσματα της έρευνας. Το βίντεο δεν έγινε αλλά δημοσιεύτηκε άρθρο που έλεγε τον Γκιουλέν ακραίο ισλαμιστή αναφέρουν οι NYT

O Φλιν υποστηρίζει πως το έγραψε απο δική του πρωτοβουλία και η εφημερίδα σε ανακοίνωση της δηλώνει άγνοια για τις αποκαλύψεις.

Απο την πλευρά Φλιν τονίζεται πως το θέμα δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα γιατί η εργασία του ήταν για εταιρεία και όχι για κυβέρνηση.

Κ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ