Διαδικτυακή Ημερίδα για τα 200 έτη από την Επανάσταση του 1821 από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «200 Έτη από την Επανάσταση του 1821. Γεωπολιτικές και Διπλωματικο – Πολιτικές Όψεις της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, υπό το πρίσμα των Νέων Διεθνών Εξελίξεων», πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΘΑ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιτελών Εθνικής ‘Αμυνας (ΣΕΕΘΑ).

Όπως ανακοινώθηκε, την ημερίδα προλόγισαν ο διοικητής της ΣΕΘΑ, αντιστράτηγος Θεμιστοκλής Γρυμπίρης και ο πρόεδρος του ΣΕΕΘΑ, αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Μπελεγράτης.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Σωτήριος Ριζάς, διευθυντής ερευνών του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, ο Δημήτρης Μαλέσης, διδάσκων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και η Κωνσταντίνα Μπότσιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και καθηγήτρια υπεύθυνη βασικού τομέα στη ΣΕΘΑ.

Την ημερίδα συντόνισε ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ), ενώ μεταξύ άλλων την παρακολούθησαν επίτιμοι αρχηγοί, μέλη του ΣΕΕΘΑ, σπουδαστές και επιτελείς της Σχολής καθώς και επιτελείς από τα Γενικά Επιτελεία.

Η ημερίδα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων του ΓΕΕΘΑ για τον εορτασμό της εθνικής επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821 καθώς και της διάδρασης των σπουδαστών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με ακαδημαϊκούς φορείς.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ