Διαβαλκανική σύνοδος Α/ΓΕΕΘΑ: Τι είπε ο Χουλούσι Ακάρ

Διαβαλκανική σύνοδος Α/ΓΕΕΘΑ: Τα δικά του συμφέροντα φρόντισε να υποστηρίξει ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ χρησιμοποίησε την Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ που γίνεται στην Αθήνα για να περάσει τα δικά του μηνύματα και να υποστηρίξει σε κοινό από όλες τις χώρες της Βαλκανικής τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε ένα επικοινωνιακό επίπεδο.

Ο Τούρκος Αρχηγός ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να μην κάνει το λάθος, όπως το χαρακτήρησε,  να προχωράει στην διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αυτό το λάθος κατά τον Τούρκο Στρατηγό έδωσε το πιο δυνατό παράδειγμα του στην κρίση της Συρίας.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε πως οι Τούρκοι είχαν προειδοποιήσει τις άλλες χώρες από το 2011, και μάλιστα οι Τούρκοι είχαν προτείνει και λύσεις και μέτρα αλλά όπως είπε ο Τούρκος Στρταηγός δεν ακούστηκαν οι επισημάνσεις τους.

Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω και παρουσίασε την Τουρκία σαν μια χώρα που εγγυάται την σταθερότητα και την μάχη κατά του εξτρεμισμού. Αφού όπως είπε από τον Αύγουστο του 2016 ώς τον Μάρτιο του 2017 με την Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη που ξεκίνησε για την εκκαθάριση της μεθορίου της Τουρκίας με τη Συρία από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, και με την επιχείρηση στη Μπασίκα που βρίσκεται κοντά στη Μουσούλη της Συρίας οι Τούρκοι έβγαλαν εκτός μάχης πάνω από 3 χιλιάδες τρομοκράτες, όπως τους αποκάλεσε ο ίδιος, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DAESH.

Ο Χουλούσι Ακάρ πέρασε μάλιστα και το μήνυμα πως οι εξτρεμιστές δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν  σε καμία περίπτωση τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Καρφί» για την Ελλάδα

Ο Τούρκος Στρατηγός κάλεσε μάλιστα και τις άλλες χώρες της περιοχής, τις φιλικές και συμμαχικές να δώσουν χείρα βοηθείας σε αυτό τον επιτυχημένο αγώνα που διεξάγεται κατά της Φετουλαχιστική Τρομοκρατικής Οργάνωσης(FETÖ) όπως είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ