Δίκη στρατιωτικών: Αναβολή και για την προφυλάκιση των Ελλήνων έδωσαν οι Τούρκοι!

Δίκη στρατιωτικών: Αναβολή ακόμα και στην έφεση κατά της απόφασης προφυλάκισης έδωσε το τουρκικό δικαστήριο. Δηλώνοντας έτσι την πρόθεσή τους να τραβήξουν την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών.

 

 

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, οι δικηγόροι Χακάν Γιαλτσιντούγ και Σινέμ Σαντίρ, που διορίστηκαν από το Ελληνικό Προξενείο, για να εκπροσωπήσουν τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή, έχουν προσέλθει στο δικαστήριο, ασκώντας έφεση κατά της απόφασης κράτησής τους. Συγκεκριμένα, ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Οι συγγενείς πήγαν στο δικαστήριο προκειμένου να ζητήσουν από τον εισαγγελέα ειδική άδεια για να μπορέσουν να επισκεφθούν τα παιδιά τους στη φυλακή υψίστης ασφαλείας που έχουν μεταφερθεί. Αφού έλαβαν την άδεια πήγαν στις φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Ελλήνων στρατιωτικών: Μπροστά σε απρόβλεπτες εξελίξεις!

Όπως έχει γράψει το Αrmynow.net δυστυχώς η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη φαίνεται πως θα έχει «εκπλήξεις» και δυστυχώς όπως δείχνει και η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλε ακόμα και τη συζήτηση της έφεσης κατά της απόφασης προφυλάκισης των στρατιωτικών, είναι μία υπόθεση που μάλλον θα τραβήξει σε μάκρος.

Σε φυλακές υψίστης Ασφαλείας τύπου F

Μετά και την αναβολή της συζήτησης της έφεσης καιτά τις απόφασης προφυλάκισης, οι Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου F, στην οποία είχε αναφερθεί η εφημερίδα Milliyet.

«Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην άκρη του ποταμού Έβρου, στάλθηκαν στις φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F όπου είναι και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ