Ο Δ. Βίτσας λέει πόσες πτήσεις χρειάζεται η Πολεμική Αεροπορία

Προκαλεί σίγουρα το ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Δ. Βίτσα για την Πολεμική Αεροπορία. Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας λέει γιατί η Πολεμική Αεροπορία έπρεπε να πετάει λιγότερο.

Την άποψη πως η Πολεμική Αεροπορία αναγκάζεται να πετάει υπερβολικά πολύ, κάτι που έχει κόστος αλλά και επικινδυνότητα, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας εξέφρασε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.

Η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης εφ΄όλης της ύλης που παραχώρησε στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5.

Ο Δ. Βίτσας ο οποίος στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά και στο κόστος της αμυντικής θωράκισης της χώρας εκτίμησε πως αν πραγματικά οι εταίροι της Ελλάδας θέλουν να την βοηθήσουν μπορούν να βάλουν το χέρι τους ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις με την Τουρκία οι οποίες για την Ελλάδα σημαίνουν πέρα απο τα άλλα και κόστος.

Όπως εκτιμά ο Δημήτρης Βίτσας στην Ελλάδα για τις ανάγκες της αρκούν 50-60 πτήσεις κάθε μέρα  για εκπαίδευση, εξάσκηση, φύλαξη, κτλ όταν όμως, όπως ανέφερε, ο αριθμός αυτός φτάνει τις 100 – 110 πτήσεις τότε είναι κόστος όχι μόνο για τα καύσιμα των μαχητικών αεροσκαφών αλλά και για τις φθορές ενώ υπάρχει και ο παράγοντας επικινδυνότητα.

F-35 και F-16 δύο διαφορετικές περιπτώσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στο γιγάντιο εξοπλιστικό προγραμμά που θα έχει η Πολεμική Αεροπορία αν βέβαια υλοποιηθεί η αγορά των πανάκριβων F-35.

Όπως είπε ο Δ. Βίτσας η πιθανή χρηματοδότηση δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με καινούργιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τα F-16 και τον εκτενή εκσυγχρονισμό τους ο ΑΝΥΕΘΑ εκτίμησε οτι θα ωφεληθεί και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) γιατί κατά την άποψη του στην αναβάθμιση των F-16 η συμμετοχή της ΕΑΒ θα κινηθεί σε ένα ποσοστό της τάξης 30%-40%

Στόχος δε ευρύτερα της κυβέρνησης σύμφωνα πάντα με τον αναπληρωτή υπουργό είναι η μεγιστοποίηση την συμμετοχής των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών απο την μία και η ανάπτυξη της εξωστρέφειας τους απο την άλλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ