Διοικητής ΑΣΔΕΝ: Δίπλα στους φύλακες του Αιγαίου – ΦΩΤΟ

Ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος «όργωσε» στην κυριολεξία μονάδες και φυλάκια της 79 ΑΔΤΕ στη Σάμο και της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο.

 

 

Ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Σχηματισμούς, ως ακολούθως:

– Στην 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ», την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017.
– Στην 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ», την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Επισκέφθηκε το σύνολο των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων των Σχηματισμών, αριθμό Φυλακίων, καθώς και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα Στρατιωτικά Πρατήρια.

Παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπου διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, το εξαιρετικό ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού.

Έμβλημα της 79 ΑΔΤΕ

 

79 αδτε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: H νήσος Σάμος, περικεφαλαία, δόρυ και καρυοφύλλι, Ιωνικός κίωνας και τα ονόματα του ΠΥΘΑΓΟΡΑ, φιλόσοφου, μαθηματικού, φυσικού και θεολόγου του 5ου – 6ου αιώνα π.Χ. και του Λυκούργου ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αρχηγού της επανάστασης των Σαμίων το 1821. Συμβολίζει την έδρα της 79 ΑΔΤΕ (νήσος Σάμος), τους αγώνες του Έθνους και του Σαμιακού Λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (όπλα) και τη συνέχεια της Ελληνικότητας της Νήσου συνδεόμενη με την Ιωνία (κίωνας).

ΡΗΤΟ: “ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Ανδρέα Κάλβου “Ωδή εις την Σάμον”

Έμβλημα της 96 ΑΔΤΕ

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η νήσος Χίος και αρχαίος πολεμιστής με το ακόντιό του στραμμένο ανατολικά. Συμβολίζει το χώρο ευθύνης της ΑΔΤΕ και την αποφασιστικότητα αυτής να υπερασπίσει με κάθε τρόπο το νησί από εχθρική ενέργεια.

ΡΗΤΟ: “ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ” (Και θα τιμήσω τα πατροπαράδοτα ιερά).

Από τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων στη θεά Αθηνά..

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ