Δόκιμοι Υπαξιωματικοί της Π.Α. στο Ρούπελ – ΦΩΤΟ

Οι  Δόκιμοι Υπαξιωματικοί της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.


Δείτε επίσης στο ArmyNow.com και: Ρούπελ: Πώς η σημαία του θρυλικού οχυρού επέστρεψε στην ΕλλάδαΔιαβάστε ακόμα στο ArmyNow.net και: Ρούπελ: Η μάχη των ηρώων – ΒΙΝΤΕΟ μέσα από τα Οχυρά!


Στρατιωτικό Μουσείο Οχυρού Ρούπελ

Στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου εκτίθενται δείγματα ατομικού οπλισμού της εποχής του Β` ΠΠ, όπως περίστροφα, πιστόλια, τυφέκια, αραβίδες και αυτόματα όπλα, κυρίως Γερμανικής προέλευσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κατεστραμμένο πυροβόλο που βρέθηκε το έτος 2000, καθώς επίσης και το ένα από τα δύο αντιαρματικά πυροβόλα SCODA που διέθετε η φρουρά του οχυρού.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα εκθέματα του Μουσείου κατέχουν τα παράσημα – μετάλλια που απονεμήθηκαν σε Αξιωματικούς που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μάχη του Οχυρού, καθώς και οι στολές αυτών.

Στην κεντρική αίθουσα του Μουσείου βρίσκεται ένα εντυπωσιακό διόραμα τομής των στοών του Οχυρού «ΡΟΥΠΕΛ» σε κλίμακα.

Τέλος, εντός του Μουσείου βρίσκεται ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα όπου εντός της γίνεται η προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη μάχη των Οχυρών.

Επιπλέον του Μουσείου και των στοών του Οχυρού, υπάρχουν, στο ψηλότερο σημείο του λόφου, Μνημείο πεσόντων της ομώνυμης μάχης και παρατηρητήριο όπου γίνεται η τοπογραφική ενημέρωση των επισκεπτών.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ