Δυστύχημα στη Μαλακάσα: Τι πραγματικά συνέβη και χάθηκε ο 23χρονος;

Δυστύχημα στη Μαλακάσα: Τι συνέβη πραγματικά και χάθηκε μια ζωή; Τι προσπαθεί να “κουκουλώσει” το ΓΕΣ με την ελλιπέστατη ενημέρωση που παρέχει;

 

Το πώς χάθηκε ένας 23χρονος στρατιώτης που υπηρετεί τη θητεία του, δεν έχει ακόμα απαντήσει το ΓΕΣ, το οποίο για το τραγικό συμβάν περιορίστηκε να πει μόνο 3 γραμμές:

“Eνημερώνουμε ότι στις 18 Απριλίου 2017 και περί ώρα 08:30, στρατιωτικό όχημα της Στρατονομίας που εκινείτο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (περίπου στο ύψος της Μαλακάσας), στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός εκ των δύο επιβαινόντων και τον τραυματισμό του άλλου. Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται”. 

Μετά από πιέσεις καταφέραμε να μάθουμε αποσπάσουμε ελάχιστα πράγματα για τον αδικοχαμένο νέο, όπως για παράδειγμα την ηλικία του, τον βαθμό του και ότι το τζιπ συνόδευσε έναν αρματοφορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Σκοτώθηκε 23χρονος στρατιώτης στη Μαλακάσα

Ωστόσο ακόμα κι αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένο, καθώς λίγο αργότερα άρχισαν να έρχονται μηνύματα ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι:
“Δε γνωρίζετε καλά το συμβάν με τους στρατιώτες. Το τζιπ ΔΕ συνόδευε κανέναν αρματοφορέα! Μόνοι τους ήταν . ΘΑ συνόδευαν αρματοφορέα. Απλά αφήστε την είδηση χωρίς περιττές λεπτομέρειες διότι δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι. Δεν πιστεύω να σας δώσουν άλλες πληροφορίες. Δε μπορώ να αναφέρω τίποτε παραπάνω”.

Στις επίμονες ερωτήσεις στο Γραφείο Τύπου η απάντηση που πήραμε ήταν ότι από τη στιγμή που διενεργείται προανάκριση, δεν μπορούν να πουν τίποτε άλλο και θα ήταν καλό να μην το σκαλίζουμε αφού τώρα πια το παιδί δεν γυρνάει πίσω.

Βέβαια, υπάρχει και το ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί. Εάν επρόκειτο για συγγενή σας, θα ήταν επαρκής αυτή η ενημέρωση;
Έχουμε πολλές φορές επισημάνει από εδώ ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στην ενημέρωση του κοινού, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φαίνεται ότι προσπαθούν  να “κουκουλώσουν” πράγματα, υποδηλώνοντας δηλαδή ενοχές.

Είναι έτσι; Θα πρέπει άμεσα ο Αρχηγός, ο οποίος μάλιστα προτάσσει τα θέματα επικοινωνίας, να επιληφθεί και να αλλάξει η τακτική της ενημέρωσης του κοινού.
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ