Έβρος: Ένταση στα σύνορα – Βροχή από χημικά και πέτρες

ΣΥΝΟΡΑ ΕΒΡΟΣ

Έβρος: Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από τις Καστανιές.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψη της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου όλα ήταν ήρεμα, νέα επεισόδια  σημειώνονται αυτή την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όταν μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος από τις Καστανιές.

Οι μετανάστες εκτόξευσαν χημικά, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ελληνικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν από την πλευρά τους με χημικά.

Οι ισχυρές δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του φράχτη κοντά στο ελληνικό φυλάκιο. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ η επίθεση που επιχείρησαν σήμερα το πρωί οι μετανάστες ήταν μαζική. Αρχικά η επίθεση σημειώθηκε στο φυλάκιο και στη συνέχεια ακολούθησε μία μαζική πορεία μεταναστών προς το νότιο τμήμα.

Τελικά μετά από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος του κλεφτοπολέμου ανάμεσα στους μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες σταματούν κάθε κύμα μεταναστών που προσπαθεί να μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Σε επιφυλακή οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο – Πόσους έχουν σταματήσει

Από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης (03/03) ως τις 18.00 το απόγευμα αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, οι ελληνικές δυνάμεις συνέλαβαν 32 άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα, με προέλευση κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Όσον αφορά στους συνολικούς αριθμούς, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ως τις 18.00 το απόγευμα της Τρίτης στις Καστανιές Έβρου έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα συνολικά σε 26.532 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί συνολικά 218 άτομα. Οι καταδικασθέντες για παράνομη είσοδο σε καταστήματα κράτησης.

Την μετακίνηση των μεταναστών νοτιότερα στον Έβρο επιβεβαίωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης ο οποίος τόνισε ότι «αρκετοί έχουν μετακινηθεί προς το κεντρικό και νότιο τμήμα του Έβρου».

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ