Έβρος – Καστανιές: Νύχτα έντασης – Νέα εισβολή επιχειρήθηκε από μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Έβρος – Καστανιές: Νύχτα έντασης ήταν η αποψινή. Αποκαλυπτικά ΒΙΝΤΕΟ δείχνουν τη ρίψη χημικών που έγινε από την τουρκική πλευρά.

Επανήλθε, από χθες το απόγευμα, η έντονη κινητικότητα κατά μήκος της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής, μετά την επίφαση ηρεμίας των τελευταίων ημερών. Πρόκειται για καθοδηγούμενες-οργανωμένες ενέργειες παραβίασης των συνόρων της χώρας, τόσο στην περιοχή των Καστανιών, όσο και σε διάφορα σημεία στο νότιο τμήμα του Νομού Έβρου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο τελωνείο των Καστανιών, σημειώθηκαν προσπάθειες από ομάδες των συγκεντρωμένων μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Από τις 2.30 τα ξημερώματα έως και τις 3.30 το πρωί έγιναν προσπάθειες να περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα, με τη συνδρομή των τούρκικων δυνάμεων που πετούσαν χημικά με χρήση ειδικών εκτοξευτήρων, ωστόσο τόσο οι αστυνομικές όσο και οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή τους απέτρεψαν.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις κράτησαν για ακόμα μία φορά, ενώ τη λύση έδωσε πολλές φορές ο τεράστιος ανεμιστήρας του Στρατού που μπήκε σε λειτουργία και επέστρεφε τα χημικά στην τουρκική πλευρά.

Ταυτόχρονα, στο νότιο τμήμα του Νομού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή των Φερών, ολιγάριθμες ομάδες μεταναστών επιχειρούσαν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανεπιτυχώς λόγω της θωράκισης της συνοριογραμμής με παρουσία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, να εντοπίσουν διόδους εισόδου στο ελληνικό έδαφος, υπό την ολοένα αυξανόμενη παρουσία (μετά την Καθαρά Δευτέρα) των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι, παρά τις όποιες αυξομειώσεις των εντάσεων και των επεισοδίων, σταθερά προχωρούν οι εργασίες περαιτέρω θωράκισης του υφιστάμενου φράχτη, καθώς και η ενίσχυση της άμυνας στο νότιο τμήμα με περίφραξη κονσερτίνας (αγκαθωτό συρματόπλεγμα).

Βίντεο με εικόνες από τις Καστανιές Έβρου:

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ