Έβρος: Σε επιφυλακή Στρατός και Αστυνομία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά μεταναστών

ΑΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣ - ΣΥΝΟΡΑ ΕΒΡΟΣ

Σε επιφυλακή βρίσκονται τόσο οι δυνάμεις του Στρατού Ξηράς όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας στον Έβρο καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αrmynow.gr η κινητικότητα αυτή μέχρι στιγμής περιορίζεται στην περιοχή της Αδριανούπολης και όχι στα σύνορα.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά το θέμα ενώ σημειώνεται ότι δεν έχει εντοπίστει κόσμος συγκεντρωμένος στα χωράφια κοντά στα ελληνικά σύνορα μέχρι στιγμής.

Οι ελληνικές δυνάμεις τόσο της Αστυνομίας όσο και του Στρατού βρίσκονται, σε επιφυλακή, καθώς τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται πως για ακόμη μια φορά έχουν ξεκινήσει επικοινωνιακό πόλεμο, κάτι που όπως έχει φανεί και στο παρελθόν γνωρίζουν αρκετά καλά, αναδεικνύοντας τη συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών στην Αδριανούπολη, ενώ παράλληλα φαίνεται πως «σπρώχνουν» κόσμο προς τα ελληνικά σύνορα, ενώ κάνουν αναφορές στο «πέρασμα» χιλιάδων ανθρώπων στην ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κρίσης.

Χαρακτηριστικά δημοσιεύματα τούρκικων ΜΜΕ αναφέρονται σε ροές μεταναστών που ξεκίνησαν,  μετά την περίοδο του Covid-19, και πάλι το «ταξίδι της ελπίδας» προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλαδας όπως έγραψαν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το νούμερο των 6.000 μεταναστών που «κυκλοφορεί» και μεταφέρεται σε ΜΜΕ δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή, καθώς ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και όπως χαρακτηριστικά λένε στρατιωτικές πηγές, κάτι τέτοιο θα φαινόταν από τον όγκο των λεωφορείων που θα μετέφερε αυτόν τον κόσμο, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί στην περιοχή.

Ωστόσο το γεγονός της κινητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης, έρχεται σε συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων των τελευταίων ημερών.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ