Έβρος: Η Τουρκία μάζεψε τους πρόσφυγες από τα σύνορα – ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

ΕΒΡΟΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Εξελίξεις στον Έβρο, μετά τις χθεσινοβραδινές φωτιές. Σύμφωνα με φωτογραφίες τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες, οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν το φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Αφού έκαψαν σκηνές και ότι άλλο είχαν οι πρόσφυγες, οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν τα ξημερώματα μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με άγνωστο προορισμό. Η κινητοποίηση φαίνεται να είχε οργανωθεί από τις τουρκικές αρχές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που υπάρχουν από την περιοχή σήμερα το πρωί και παρουσιάζουν την κατάσταση στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

ΕΒΡΟΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

ΕΒΡΟΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

ΕΒΡΟΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ

Συνεχίζεται ο ύψιστος βαθμός επιφυλακής

Πηγές από το ΓΕΕΘΑ, αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον ύψιστο βαθμό επιφυλακής των ελληνικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει τη φύλαξη των συνόρων, καθώς το δάσος στις Καστανιές είναι ιδιαίτερα πυκνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών. Οπότε η ελληνική πλευρά δεν πανηγυρίζει και κρατά χαμηλά τους τόνους μέχρι να γίνει η τελική εκτίμηση της κατάστασης. Για το λόγο αυτό τα αμυντικά μέτρα της Ελλάδας στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν χαλαρώνουν καθόλου, ούτε στις Καστανιές αλλά ούτε και στον υπόλοιπο Έβρο.

Φωτιά τη νύχτα στους καταυλισμούς στην τουρκική πλευρά

Μέσα στη νύχτα στην τουρκική πλευρά των συνόρων άναψε μεγάλη φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της ελληνικής αστυνομίας στις Καστανιές. Η φωτιά ξέσπασε στην πλευρά της Τουρκίας, αλλά προς το παρόν είναι άγνωστο το πώς ξεκίνησε. Πληροφορίες λένε ότι τη φωτιά έβαλαν άνδρες της τούρκικης στρατοχωροφυλακής, προκειμένου να φύγουν οι μετανάστες.

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ