Οι ΕΔ συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αν. Αττικής

Διαβάστε για τις δράσεις που έχουν αναλάβει οι ΕΔ στο σύνολό τους προκειμένου να βοηθήσουν και να προστατέψουν τους κατοίκους στην Αν. Αττική που έχουν καεί
 
 
Στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, στις 30 Ιουλίου 2018 και μετά από σχετική εντολή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, ξεκίνησε η εκτέλεση ημερήσιων πτήσεων επιτηρήσεως με εναέρια μέσα στις περιοχές, σε όλη την επικράτεια, με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω, του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, στις ανωτέρω περιοχές εκτελούνται και περιπολίες από τις Ένοπλες Δυνάμεις (μικτές με τη συμμετοχή προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας ή αμιγείς) καθ’όλο το 24ωρο.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών ν. Αττικής:
-Η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ΓΕΕΘΑ προέβη σε εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές Αν. Αττικής (διευθέτηση οδού πρόσβασης στο ρέμα Πετρέτζα, καθαρισμός ρέματος Ραφήνας, αποκατάσταση οδού 300 μέτρων πλησίον ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, αναγνώριση προσβάσεων σε 3 ρέματα στο Ν. Βουτζά).

-Πραγματοποιήθηκαν 25 περίπολοι από 73 στελέχη των ΕΔ στις πληγείσες περιοχές ν. Αττικής.
-Διατέθηκαν 60 στελέχη των ΕΔ σε εφαρμογή σχεδίου ‘’ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ’’ στην περιοχή Μάτι Αττικής για κατάσβεση εστιών και επιτήρηση των πληγεισών περιοχών.
-Ενδιαιτήθηκαν οικογένειες πυροπλήκτων στο ΚΑΑΥ ΣΞ Αγ. Ανδρέα και στο ΚΕΔΑ ΠΑ στο Ζούμπερι.

-Διανεμήθηκαν 265 μερίδες φαγητού από τα 2 κινητά μαγειρεία του ΣΞ στο Μάτι Αττικής.
-Συνεχίστηκε η διάθεση 1 Φρεγάτας για έρευνα στη θαλάσσια περιοχή Ζούμπερι-Ραφήνας.
-Εξακολουθεί η ετοιμότητα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αττικής καθώς και κλινών σε μονάδες ΕΔ Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ