Εγκαινιάστηκε από τον ΥΦΕΘΑ η έκθεση με σπάνια αυθεντικά κειμήλια του 1821 στο «Ελ. Βενιζέλος»

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με σπάνια αυθεντικά κειμήλια του 1821 του Πολεμικού Μουσείου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφάνη.

Η πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μέσω του Πολεμικού Μουσείου, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Δίνεται η ευκαιρία σε επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο να δουν αυθεντικά πολεμικά και χρηστικά αντικείμενα των ηρώων της Επανάστασης του 1821.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» κ. Αλέξανδρου Αραβανή και του Προέδρου του Πολεμικού Μουσείου κ. Αναστάσιου Λιάσκου.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Το 2021 συνιστά αναμφίβολα έτος ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του μέλλοντος. Η επέτειος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη του αγώνα της Εθνεγερσίας, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία να εμπνευστούμε από την ιστορία μας, να αξιολογήσουμε την πορεία μας, να οραματιστούμε το αύριο της χώρας και να επανασυστηθούμε με τη νέα, προοδευτική, σύγχρονη ταυτότητά μας στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος της σύμπραξης του Πολεμικού Μουσείου και του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι η προβολή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας αναδεικνύοντας την ιστορική της σημασία αλλά και τη διεθνή της διάσταση, ως μια ψηφίδα παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μαζί με τον κ. Υπουργό έχουμε αναλάβει πάρα πολλές δράσεις για το 2021, όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Οι δράσεις μας αυτές είναι σε συντονισμό με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συζητάμε πολύ συχνά με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, προγραμματίζουμε τις δράσεις και αισιοδοξούμε ότι το τέλος του 2021 θα βρει τη χώρα μας πιο αισιόδοξη και πιο φωτεινή.

Θερμά συγχαρητήρια στις Διοικήσεις του Πολεμικού Μουσείου και του Αεροδρομίου για την ιδέα και την υλοποίησή της μέσω της συνέργειας των δύο Φορέων».

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΥΦΕΘΑ ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ