Εγκληματικότητα; … Γιατί;….

εγκληματικοτητα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

Η κοινωνία μας βιώνει τελευταία μία έξαρση της ”βαριάς” εγκληματικότητας με διαπράξεις ειδεχθών εγκλημάτων του Π.Κ. από επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία. Τις εν λόγω πράξεις τις παρατηρούμε σχεδόν καθημερινά μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων, τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Γιατί όμως έχουμε ”ξεφύγει” ; Τι δεν πάει καλά ;

Θα προσπαθήσω να αναλύσω συνοπτικά και επιγραμματικά τα αίτια αυτού του δυσάρεστου και αρνητικού κοινωνικού φαινομένου το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητά μας με τα στοιχεία του φόβου και της ανασφάλειας, τόσο σε προσωπικό η οικογενειακό επίπεδο, όσο και σε κοινωνικό, αλλά ακόμη θα προσέθετα και σε εθνικό και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

  1. Το πρώτο και βασικό αίτιο της όξυνσης της εγκληματικότητας έχει να κάνει με το καθεστώς ατιμωρησίας το οποίο έχει αποθρασύνει τους κακοποιούς. Με προηγούμενο Νόμο θεσπίστηκε ο …”περίφημος” Νόμος Παρασκευόπουλου με το πρόσχημα, η την θέληση για αποσυμφόρηση των φυλακών και ο οποίος Νόμος αποφυλάκισε εκατοντάδες βαρυποινίτες …..Με προηγούμενο ομοίως Νόμο κακουργηματικές ποινές μειώθηκαν, ενώ άλλες μετατράπηκαν σε πλημμελήματα, με συνέπεια οι παραβάτες του Ποινικού Δικαίου να μην υπολογίζουν πλέον τις ποινικές συνέπειες γιατί και να τιμωρηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι και πάλι ..”ελεύθερα πουλιά” για να συνεχίσουν να ..”επιτελούν το έργο τους”…Ακόμη-ακόμη έχουμε φτάσει στο σημείο, έξαρση της εγκληματικότητας να υπάρχει και στους δρόμους, όταν ο καθένας κάνει ”ότι γουστάρει” με οδυνηρή συνέπεια σε καθημερινή βάση να θρηνούμε θύματα στην άσφαλτο.
  2. Οι εισαγόμενοι αλλοδαποί κακοποιοί έδωσαν ”πνοή” στο τρόπο τέλεσης των εγκλημάτων κατά ζωής και ”εμπλούτισαν” με τις γνώσεις τους και την …μεθοδολογία τους την νέα μορφή της εγκληματικότητας στη χώρα μας.
  3. Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί, αλλά δεν αρκεί όταν οι διαχρονικά πολιτικές πρακτικές την έχουν αποδυναμώσει και πολλές φορές αναγκάζεται να εμφανίζεται σαν ..”σώμα προσκόπων” , αφού θα πρέπει ”στο καπάκι” να ασχολείται λ.χ. με το μεταναστευτικό, η την πανδημία…η κ.α. πάρεργα, προστασία celebrities…..!!!
  4. Η ατολμία και έλλειψη βούλησης από την Πολιτεία για την λήψη αποφάσεων για νέα νομική θωράκιση , η την κατάργηση, τροποποίηση των ”αθωωτικών” διατάξεων .
  5. Aπαγκίστρωση της Δικαιοσύνης από τις ”δυσκοίλιες” νομικές διατάξεις για την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, όπως της προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους δια της επιβολής του Νόμου .

Η κοινωνία πλέον επιθυμεί, η και απαιτεί -αν θέλετε- να απολαμβάνει τα αγαθά της ζωής χωρίς τρόμο και χωρίς να κάνει ”ότι κοιμάται” , όταν επιβουλεύεται κατ αυτής  το αυτονόητο.

Δεν χρειάζονται ούτε 500 ονόματα κακοποιών του εγκλήματος για τον Άρειο Πάγο από την λίστα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ούτε ..”άλλα λόγια να αγαπόμαστε”…Απαιτείται θάρρος, αποφασιστικότητα και ασφαλώς συναίνεση από την Ελληνική κοινωνία , γιατί διαφορετικά και στο μέλλον θα βλέπουμε ”το ίδιο έργο”  ακόμη χειρότερα….

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. MHΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΤΑΓΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ,ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΗΣ.ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ,ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΣΩΟΙ ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ