Ειδικά Μισθολόγια: Αντιδράσεις στη δήλωση Καμμένου για το ΣτΕ

Ειδικά Μισθολόγια: Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΣΠΕΘ Ηλίας Νατσιούλας αναλύει την απάντηση Καμμένου για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ

 

Γράφει ο Λγος (Ο) ε.α. Ηλίας Νατσιούλας, επίτιμος προέδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Θ

6,9 δις πλεόνασμα + 1 δις αποθεματικό το 2016 και λόγο του υπουργείου προστασίας και πολίτη δεν μπορούν να δοθούν τα αναδρομικά του Στε;

Σήμερα το πρωί ρωτάει ο κ. Χατζηνικολάου τον κ. Καμμένο «γιατί δεν δίνεις τα αναδρομικά στους Στρατιωτικούς αφού η Χώρα έχει υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα;

 
 

Απάντηση κ. Καμμένου: «Το Υπουργείο Άμυνας βάζει στην άκρη τα λεφτά των στρατιωτικών, έχει εξασφαλίσει τα κονδύλια αλλά δυστυχώς επειδή το μισθολόγιο συνδέεται με τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες και εκείνα τα υπουργεία δεν βρίσκουν, όπως μας λέει, τα κονδύλια δεν μπορεί να τα δώσει και ο ίδιος στο Άμυνας».

 • Για να δοθούν τα αναδρομικά απαιτούνταν περίπου 500 εκατ. Τι είναι 500 εκατ μπροστά στα 6,9 δις πλεόνασμα και τις θυσίες των Ελλήνων για να εξασφαλιστεί αυτό το ποσό;
 • Και για να συνεχίσω θυμίζω ότι την 4 Απρ 2017 με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο) έγινε ανακατανομή 1 δις κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού που περίσσεψαν από το αποθεματικό μεταφέροντας πιστώσεις σε άλλους κωδικούς δαπανών των υπουργείων (μεταναστευτικό, κόμματα, μέγαρο μουσικής, διαγραφή χρεών κλπ)
 • Ούτε από εκεί δεν βρήκατε τα λίγα εκατομμύρια των άλλων υπουργείων που απαιτούνταν;Με βάση την απόφαση Τσακαλώτου οι πιστώσεις ύψους 1 δισ. ευρώ θα μοιραστούν ως εξής:
 • Αμοιβές: 160 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων όλων των υπουργείων που, θεωρητικά, δεν μπορούσαν να προβλεφθούν.
 • Μεταναστευτικό:100 εκατομμύρια για σίτιση και φιλοξενία μεταναστών (hotspots).
 • 101,6 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί το Πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.
 • Πολιτικά κόμματα: 7 εκατομμύρια θα δοθούν σαν έκτακτη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων για το έτος 2015.
 • 30 εκατ. ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση την ΟΣΥ λόγω της «τρύπας» από την εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και προκειμένου να πληρώσει χρέη της.
 • 14,3 εκατ. ευρώ για οικονομικές υποχρεώσεις του Μεγάρου Μουσικής
  (εκεί που μάλλον θα τα έπαιρνε ο κ. Καμμένος για να δώσει στους στρατιωτικούς!!!)    

  Στο Υπουργείο Άμυνας συνολικά θα κατανεμηθούν 117 εκατ. από την απόφαση.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποιος κοροϊδεύει τους στρατιωτικούς;

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης,  έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν πληρώνει τα χρωστούμενα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε τα εξής:

“Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάθε χρόνο, τα χρήματα αυτά τα εξασφαλίζει και τα βάζει στο λογαριασμό, στον κωδικό που πρέπει να δοθούν, αλλά δυστυχώς το μισθολόγιο των στρατιωτικών συνδέεται με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου εκεί δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα αυτά για να δοθούν”.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεωργιάδης: Ποιος κοροϊδεύει για τα αναδρομικά

Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Kαμμένος είπε ανερυθρίαστα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρακαλούμε να μας υποδείξει σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού αναφέρεται ώστε να ελέγξουμε την αλήθεια των λεγομένων του.

Επίσης, ρωτούμε τους κ. Τόσκα και Κουρουμπλή, ως αρμοδίους Υπουργούς των Σωμάτων Ασφαλείας, αν συμφωνούν ότι ευθύνονται οι ίδιοι που οι ένστολοι δεν πληρώνονται τα αναδρομικά όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Ποιος κοροϊδεύει τελικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ