Τα Εισόδια της Θεοτόκου και η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Σήμερα, η Ορθοδοξία μας γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου και συγχρόνως η Πολιτεία και το έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα. 

 
 
 
Στη μακρά και πολυτάραχη ιστορία του Ελληνισμού, το λαϊκό αίσθημα έχει συνδέσει άρρηκτα την Πατρίδας και την Ορθοδοξία. Αυτή η παράδοση και η πίστη του λαού μας, καθιέρωσε και ως προστάτιδα των ενόπλων μας δυνάμεων την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία.
Υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και όσια της πατρίδας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Οι γονείς της Παρθένου Μαρίας ήταν ο Ιωακείμ και η Άννα, οι οποίοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα δεν είχαν αποκτήσει παιδί. Υποσχέθηκαν, λοιπόν, στο Θεό πως αν τους χαρίσει ένα παιδάκι, μόλις γίνει τριών ετών θα το αφιερώσουν στο ναό Του.
Το κοριτσάκι που απέκτησαν οι ευσεβείς αυτοί άνθρωποι το ονόμασαν Μαρία. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την οδήγησαν στην εκκλησία. Αυτή η είσοδος της Μαρίας στο ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου».
Εκεί την υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας, ο οποίος την οδήγησε στο ιερό του Ναού, στα Άγια των Αγίων. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία παρέμεινε συνολικά δώδεκα χρόνια στο ναό.Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Η εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσηλωμένες και πιστές στον όρκο τους, ως ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας εορτάζουν σήμερα, επιτελώντας την ιερή αποστολή τους ως εγγυητές της ασφάλειας και της άμυνας της χώρας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανέκαθεν βρίσκονταν στην κορυφή όλων των δημοσκοπήσεων ως ο πιο αξιόπιστος θεσμός του κράτους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, διότι ήταν, είναι και θα είναι το πλέον υγιές κομμάτι και οργανωμένο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και η εμπιστοσύνη των Ελλήνων σ’ αυτές είναι μεγάλη. Ο λαός τις θαυμάζει, τις σέβεται και τις εμπιστεύεται, ενώ οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας τις επαινούν.
Είναι οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και των Βυζαντινών που πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις να συγκράτησαν την Ασιατική λαίλαπα, των Ηρώων του 1821 για την απελευθέρωση της πατρίδας, των φτεροπόδαρων Ευζώνων του 1912-13, των τιτανομάχων της Πίνδου του Έπους του ’40.
Η σκέψη μας σήμερα, με ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στρέφεται στους υπερασπιστές των ιδανικών της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, που έπεσαν στα πεδία των μαχών με πατριωτισμό και αυτοθυσία. Αλλά ακόμα και στο μέλλον, εάν κληθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την πατρίδα μας, η μεγάλη χάρη της Θεομήτορος, θα είναι οδηγός για την ελευθερία και την ακεραιότητα του λαού και των εδαφών μας.
Ας υποκλιθούμε στα στελέχη και στα στρατευμένα νιάτα των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτούς τους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων, που εγγυούνται την ασφάλεια και την ελευθερία της πατρίδας μας.
Και ας προσευχηθούμε στην Παναγία να τους δίνει υγεία, δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουν να επιτελούν το ιερό έργο τους.
Χρόνια πολλά!

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ