Στο πρώην CAOC 7: Νέα διοίκηση στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων

Άλλαξε διοίκηση το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων που έχει μετακομίσει τα τελευταία χρόνια 95 μέτρα κάτω απο την γη στο πρώην CAOC 7.

Στο υπόγειο τσιμεντένιο καταφύγιο που ήταν μεχρι πρόσφατα το πρώην αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Λάρισα CAOC 7 και πλέον βρίσκεται το ΕΚΑΕ (Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων) έγινε η αλλαγή διοίκησης του ΕΚΑΕ.

Η παράδοση – παραλαβή της Διοίκησης του ΕΚΑΕ, από τον Ταξίαρχο (Ι) Παναγιώτη Νάνη στον Ταξίαρχο (Ι) Γεώργιο Τσαλαμιδά έγινε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

ΕΚΑΕ

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), Επίτιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, οι Διοικητές των Μονάδων της ΠΑ περιοχής Λάρισας, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, διατελέσαντες Διοικητές του Κέντρου, καθώς και Απόστρατοι Αξιωματικοί.

Το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων βρίσκεται στο Κουτσόχερο του νομού Λάρισας.

Έτος Συγκρότησης

1981

Υπαγωγή

Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Αποστολή

Η αποστολή του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) είναι να σχεδιάζει, αναθέτει, κατευθύνει, συντονίζει και εποπτεύει τις τακτικές αεροπορικές επιχειρήσεις των δυνάμεων που του έχουν κατανεμηθεί και εκχωρηθεί κατά την περίοδο της ειρήνης και πολέμου, ώστε να επιτυγχάνονται οι εκάστοτε τιθέμενοι αντικειμενικοί σκοποί.

Ιστορία

  • 1975 – Η μελέτη κατασκευής του ΕΚΑΕ άρχισε το 1975 στα πλαίσια εκσυγχρονισμού της ΠΑ
  • 1981 – Tο έργο ολοκληρώθηκε το 1981
  • 2007 – Το 2007 έγινε ανεξάρτητη πτέρυγα του ΑΤΑ
  • 2015 – Μετεγκατάσταση στο Κουτσόχερο του νομού Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ