Εκδήλωση για τα 75 χρόνια του θρυλικού Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ παρουσία του ΠτΔ

Εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την επέτειο κατάπλου του Αντιτορπιλικού «ΑΔΡΙΑΣ» στην Αλεξάνδρεια πραγματοποιήθηκε σήμερα
 
 
Παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 η επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Πολεμικό Ναυτικό, για τη συμπλήρωση των 75 ετών από τον κατάπλου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου του ενδόξου Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και σειμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.
Το θρυλικό πλοίο ΑΔΡΙΑΣ, μετά την πρόσκρουσή του σε νάρκη την 22 Οκτωβρίου 1943 στην περιοχή της Καλύμνου, με συνέπεια την απώλεια 21 μελών του πληρώματός του και την αποκοπή της πλώρης του, χάρη στις ενέργειες του κυβερνήτη και του πληρώματός του, κατέστη αξιόπλοο και κατέπλευσε στην Αλεξάνδρεια, στις 6 Δεκεμβρίου 1943, διανύοντας επτακόσια τριάντα ναυτικά μίλια.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ